in ,

Firenzei pulykamell

Firenzei pulykamell
Firenzei pulykamell (Fotó: Gallicoop.hu)

A firenzei pulykamell hozzávalói 4 főre:
70 dkg spenót
4 gerezd fokhagyma
4 szelet pulykamell
4 dl tejszín
15 dkg kecskesajt
olaj

bors

A fokhagymát megpucoljuk. A spenótot megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. A spenótot egy lábasban megfonnyasztjuk, áttört fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Tejszínnel felöntjük. A pulykamellet befűszerezzük, hirtelen mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Egy jénai tál aljába tesszük a spenótot, ráhelyezzük a húst és a kecskesajtot. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt összesütjük, azonnal tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

Szarvas újratelepítésének 300. évfordulójának díjazottjai 2022. július 23-én

Babák Mihály: Szarvas a múlt, a jelen és a jövő városa

Tóth-Zele József Tomi szüleivel beszélget 2021. június 29-én

Szarvason járt a Real Madrid korábbi utánpótlásedzője, felfigyelt az itteni srácokra