in ,

Olívakrémmel töltött pulykamellrolád

Olívakrémmel töltött pulykamellrolád
Olívakrémmel töltött pulykamellrolád (Fotó: Gallicoop.hu)

Az olívakrémmel töltött pulykamellrolád hozzávalói négy személyre:

4 szelet pulykamellfilé
10 dkg magozott, fekete olajbogyó
Olívaolaj
Só, bors
A salátához:
6 szem paradicsom
1.-2 kígyóuborka
2 ek magozott, fekete olajbogyó
Olívaolaj
Vörösborecet
Só, bors

Az olajbogyót robotgépbe tesszük és pépesítjük annyi olívaolajjal, hogy kenhető pasztát kapjunk. A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajbogyópasztával és feltekerjük. Hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük a tekercseket.

Serpenyőben, kevés olívaolajon minden oldalon megsütjük, kb. 15 perc alatt.

Közben összeállítjuk a salátát: a zöldségeket feldaraboljuk, az olajat az ecettel simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk. A hústekercseket salátával és kenyérrel tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

Szalay Bence (Charlie Babbitt) és Oberfrank Pál (Raymond)

Az Esőember Szarvasra érkezett

SUP-osok a 25. Kenumaratonon

Egyre több SUP-os a Kenumaratonon