in , , ,

Idegenben játszott mindhárom csapat

A Szarvasi FC 1905 pályája még a felújítások előtt 2020. május 28-án
A Szarvasi FC 1905 pályája még a felújítások előtt 2020. május 28-án (Fotó: Babák Zoltán)

Az első 45 perc kiegyenlített játékot hozott, bár a Szarvas próbálta ráerőltetni játékát a Jaminára. Néhány helyzete is akadt, de a Jamina szerzett vezetést egy kapu előtti kavarodás után. Már-már a szünetet várták a játékosok, amikor egy vitatott labdaszerzés után egyenlített a vendégcsapat. A második félidőben egyértelműen a jobb erőben lévő látogatók kezdeményeztek többet, de ahhoz hogy megnyerjék a mérkőzést, szükségük volt a jaminaiak fáradtságából adódó átadási hibákra is. Ezekre kíméletlenül lecsaptak, a meccs hajrájára pedig a fizikai fölényük is kidomborodott.

Jamina SE–Szarvasi FC 1–3 (1–1)

Békéscsaba, 200 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Jamina: Démusz – Horváth M., Okos, Sinkó, Szaszák (Lipták-Pikó, Zelenyánszki K.), Papp D. (Kurta), Villám, Gál, Ökrös, Németh T., Bencsik Cs. Edző: Pozsár Gábor.

Szarvas: Somogyi P. – Furár, Bány, Pilán R. (Simon), Styecz B. (Zima), Barna (Kerekes), Deli, Kiri M. (Polonszki), Zahorán, Pilán M., Czvalinga (Magyar). Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Bencsik Cs. (29.), ill. Styecz B. (45.), Czvalinga (57.), Furár (74.).

(O. B.)


Mezőnyben egyenrangú volt a két csapat, a Mezőkovácsházi TE és a Hunyadi az első félidőben. A hazaiak egy remek Matuz-szabadrúgással szereztek vezetést szűk negyedóra után. A folytatásban inkább a kovácsháziak előtt akadtak nagyobb helyzetek. A második félidő gyors hazai góllal indult Matuz bombájával, utána már szinte tetszés szerint alakították ki a helyzeteket a zöld-fehérek, és ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Mezőkovácsházi TE–Békésszentandrási HMSE 5–1 (1–0)

Mezőkovácsháza, 60 néző. Vezeti: Csikós Ádám.

Mezőkovácsháza: Tóth K. – Fenyves, Kis L. (Tóth B.), Balog A. (Simondán), Deák, Harmati, Mittnacht, Varga G., Bereczki (Bíró), Matuz T. (Sódar), Túri (Huszka). Játékos-edző: Bíró Tibor.

Békésszentandrás: Buzás – Balogh M. (Sztricskó), Olasz István, Mochnács (Fodor), Szín (Szécsi), Gombár, Filyó, Lós, Jónás, Tasi K. (Olasz Imre), Romhányi. Edző: Keresztes István.

Gólszerző: Matuz T. (14., 51.), Varga G. (66., 89. – 11-esből), Deák (83.), ill. Lós (82. – 11-esből).

(B. I.)


Vendégsikerrel zárult a megye II/A osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulóját lezáró vasárnapi mérkőzés Dévaványán. A házigazda sárréti együttes a zöld-fehér csapatok csatájában a Csabacsűddel nem bírt, amely első sikerét könyvelhette el.

Dévaványai SE–Csabacsűdi GYLSE 0–2 (0–1)

Dévaványa, 120 néző. Vezette: Kovács Antal.

Dévaványa: Szász – Végh, Pap Á., Papp K., Katona, Szabó E., Nyíri J., Somogyi, Szarka, Pelyva (Csordás), Ernyes (Papp D.). Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Csabacsűd: Rohony – Kiss G., Viszkok Cs., Szabó F., Sovány, Gerhát (Rétes), Varga T. (Sándor), Jelen (Kasik), Magda (Styecz D.), Pecnyik, Urbancsok (Lénárt). Edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Urbancsok (39.), Pecnyik (88.).

A hazaiak léptek fel támadólag, több lehetőséget kidolgoztak, de ezeket rendre el is hibázták, vagy a szervezetten működő csabacsűdi védők hárítottak eredményesen. A félidő végére pedig már a vendégek vezettek, akik egy jó egyéni megmozdulás végén találtak be. A második játékrész változatos játékot hozott. A ványaiak azonban ezen a napon be voltak oltva gól ellen, még büntetőt is hibáztak a 69. percben, a végén pedig a látogatók bebiztosították a megérdemelt sikerüket.

(P. S.)

Fotó: Ignácz Bence

Nagy sikerrel zajlott Békéscsabán a hetedik Megyenap

Szakmai cikk jelent meg Gyekiczki Istvánné Piroskával az Óvodai Nevelés Szakmai-Módszertani Folyóirat szeptemberi számában

Gyekiczkiné Piroska és a báb az Óvodai Nevelésben