in ,

Ismét nehezen indul a bajnokság a Szarvasi FC 1905 számára

A 18. életévét még be nem töltött Kerekes Sándor (fehérban) a Szarvasi FC 1905 OMTK ULE 1913 elleni mérkőzésen
A 18. életévét még be nem töltött Kerekes Sándor (fehérban) a Szarvasi FC 1905 OMTK ULE 1913 elleni mérkőzésen (Fotó: Babák Zoltán)

Tavaly sokkal rosszabbul kezdődött a szezon, három vereség után lehúzhatták a rolót a bajnokság megnyerését célzó álmaik előtt, de aztán összekapták magukat és odaértek a dobogóra, mondta Somogyi János, a Szarvasi FC 1905 edzője a Békés megyei első osztály 6. fordulójában az OMTK ULE 1913 ellen tegnap játszott 1–2-re végződött mérkőzést követően.

“Ennek az évnek is úgy futottunk neki, hogy meg szeretnénk nyerni a bajnokságot. Most nyolc pont hátrányunk van az éllovassal szemben. Hosszú ez a bajnokság, de ez a két hazai vereség rosszul néz ki”, tette hozzá a hazaiak mestere.

A Szarvasi FC 1905 gárdája felkészült az orosházi gárdából, ahová Endrefalvi Erik is az idén igazolt a Csabacsűdi GyLSE-től. Változtattak a támadó focit képviselő játékstílusukon, ami az első félidőben működött is. Az első félidő 15. percében egy szabálytalanság okán büntetőt ítélt Telek András játékvezető, amit a csapat ítéletvégrehajtója, Bány Bence biztos lábbal érzékesített (1–0). A 40. percben kimaradt egy hatalmas helyzet, a kapuja mellett álló Marunák Levente mellett Furár Róbert lőtt mellé.

A második félidő – főleg vendégdominancia mellett – már szakadó esőben zajlott. Az Achilles-problémával küzdő Vincze Alex kímélőprogramon volt, így csak a 66. percben kapott játéklehetőséget Buza Barnabástól. Pályára lépését követő 10. másodpercben egy előrelőtt szabadrúgásból első labdaérintéséből a szarvasi hálóba talált (1–1). Hazai szemmel is azt kell mondani, hogy szépen kivitelezett gól volt. Ez egy kicsi zavart okozott az addig működő szarvasi stratégiában, amit hét perc múlva Szabó Ákos használt ki (1–2).

A Szarvasnak nem volt veszíteni valója, igyekezett feljebb tolni a játékát, de a hátra levő idő már nem volt elég a legalább egy pont megmentésére a Harangozó Krisztián vezényelte orosháziak ellenében.

“Remek támadóink vannak, de mindig Bány Bence segíti ki a csapatot 11-esből vagy szabadrúgásból. Aggasztó, hogy a támadóink nem tudnak annyi gólt rúgni, amennyi elvárható lenne tőlük. Ebben nagyon nagyot kell előre lépnie a csapatnak”, foglalata össze a mérkőzés tapasztalatai között Somogyi János. Pedig az edzéslátogatással nincs baj, mondja, sőt, azt látja, hogy lényegesen többet edzenek, mint ami kijön a mérkőzéseken. “Ma egy rossz szavam sem lehet a csapat akarására. Sajnos a pontrúgások után figyelmetlenségekből kapunk gólokat. Ez a két vereség egymás után hazai pályán nekem most egy kicsit sok. Nagyon negatív rám nézve és a csapatra is”, jelentette ki Janó, aki nem szokta szépíti a dolgot.

Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 1–2 (1–0)

Szarvas, 175 néző. Vezette: Telek András.

Szarvasi FC 1905: Somogyi Pál – Pilán Márk, Bány Bence, Polonszki Patrik, Kiri Máté – Simon Róbert, Deli Lajos – Pilán Richárd, Barna Viktor, Magyar Martin – Furár Róbert. Edző: Somogyi János.

Orosháza: Marunák – Huszár, Kasuba (Papp M.), Szabó Ákos, Harangozó, Darida, Szabó Áron (Vincze), Endrefalvi, Miszlai, Gedó (Fehér), Selmeczy. Edző: Buza Barnabás.

Gólszerző: Bány (15. – 11-esből), ill. Vincze (65.), Szabó Ákos (75.). Kiállítva: Barna (90.).

Somogyi János: Egymás után két olyan mérkőzést buktunk el hazai pályán, ami könnyedén fordított eredményt hozhatott volna. Nagyon sajnálom a szurkolókat, hogy az idei bajnokságban hazai pályán ilyen gyengén szerepel a csapat.

Jók: Bány Bence, Pilán Márk, Polonszki Patrik, Kiri Máté

A jók felsorolása után Somogyi János még hozzá tette: “Most is a négy védőt soroltam fel jónak, ez azért így nem jó”.

Hévizi Róbert emlékezett Békésszentandrás múltjára

Békésszentandrás 303. születésnapján a 19. századra emlékeztek

A második félidőre feljavult a hazai védelem

Döntetlen igazságosabb lett volna