in ,

Pulykaszárny “tikka”

Pulykaszárny “tikka”
Pulykaszárny “tikka” (Fotó: Gallicoop.hu)

A pulykaszárny “tikka” hozzávalói 4 személyre:
1 kg pulykaszárny
1 ujjnyi gyömbér
4 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt (125 g)
1 tk só
½ tk chili
½ őrölt kurkuma
½ tk őrölt római kömény
¾ tk cukor
1 tk paprika
1 tk garam masala fűszerkeverék
6-8 szem burgonya
2 fej lilahagyma
1 ek olívaolaj

A szárnyakat az ízületnél kettévágjuk.

A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, összekeverjük a joghurttal és a fűszerekkel. Beleforgatjuk a szárnyakat, és fél órán át (vagy egy éjszakán át a hűtőben) hagyjuk pácolódni.

Közben a burgonyát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk. A burgonyát tepsire tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal. A szárnyakat lecsepegtetjük, szintén a tepsire tesszük. Rátesszük a hagymakarikákat, és 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük, közben egyszer megfordítjuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop.hu)

Berecz Zsolt és Máté József Máté Péterről szóló előadással köszöntötték Békésszentandráson az időseket

Máté Péter dalaival köszöntötték az időseket Békésszentandráson

A második félidőben a Száva Flórián a fiatalokat játszatta

A Körös-partiak lelépték a Berettyó-partiakat