in ,

Holnaptól lehet beadni a támogatási kérelmeket barnakőszénre Csabacsűdön

A tüzelőtámogatást tárgyalják a testület tagjai a 2022. október 10-i ülésen
A tüzelőtámogatást tárgyalják a testület tagjai a 2022. október 10-i ülésen (Fotó: Babák Zoltán)

291 mázsa banakőszénre nyert támogatást Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata a Belügyminisztériumhoz beadott pályázatával. Ez 15 mázsával kevesebb, mint a tavalyi mennyiség, hangzott el a képviselők ülésén hétfő délután.

Időközben megemelkedett a szén ára, így 294640 többlet önerőre van szükség a beszerzéshez. Ezt az összeget, illetve ehhez még 381 ezret a költségvetési tartalék terhére biztosít az önkormányzat.

Takarékossági megfontolásokból a szomszédos Örménykúttal karöltve hoznák el a kettejük által nyert 43 tonnát. Ezt két nagy szerelvénnyel le lehetne szállítani, a szállítási költségeken súlyarányban osztozna a két önkormányzat. Erre árajánlatokat kérnek be helyi, illetve környékbelizeli fuvarozóktól.

Az önkormányzat rendeletet alkotott a tüzelőtámogatás igénylésével kapcsolatban is. Figyelembe vették a 2021-es jövedelemhatárok indexálását, illetve a 3,9 százalékos nyugdíjemelést is. A családban élők esetében 85 ezer, egyedül élők esetében ez 102 ezer per fő jövedelemhatár alatt lehet igényelni, amiket október 12-én 8 órától október 28-án 12 óráig lehet benyújtani. Az ehhez szükséges nyomtatványok letölthetők a honlapról, vagy a hivatalban is lehet kérni.

Csabacsűd Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása vált szükségessé. A napirendet előterjesztő Blaskó Péter aljegyző elmondta, hogy milyen változásokat kellett átvezetni. Ezek leginkább technikai jellegűek voltak.

A Trefort Ágoston Általános Iskola felvételi körzetét változatlanul Csabacsűd és Örménykút közigazgatási határaiban határozta meg a testület.

Bejelentések között a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézménye díjtételeinek megtárgyalása történt meg. E mellett a mezőberényi evangélikus gimnázium Arany János tehetséggondozó programjáról esett szó, valamint a könyvtár fűtésköltségeinek csökkentésének érdekében a határozatot hoztak, hogy ajánlatokat kérnek be bálák és pelett tüzelésére alkalmas kazán beszerzésére.

Minden napirendi pontot és bejelentést és bejelentést egyhangúlag fogadott el a négy jelenlévő képviselő.

Neumann Kristóf, Belincsák Henrik, Tóth Kevin és Hajduch Nándor

Országos kötöttfogású bajnoki bronzérem a serdülők között

Kiss Viktória az Édes Anna címszerepében a 2022. október 5-i főpróbán

Az ítélethirdetést néma csend követte