in

Szarvason is elstartolt a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2022

Dr. Valkovszky Noémi előadása nyitotta a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2022-es programsorozatát a Tessedik Sámuel Múzeumban
Dr. Valkovszky Noémi előadása nyitotta a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2022-es programsorozatát a Tessedik Sámuel Múzeumban (Fotó: Babák Zoltán)

A Múzeumok Őszi Fesztiválja kiemelt feladatának tekinti, hogy a fiatalok számára nyissanak egy nagyobb ablakot a múzeumokon. Idei kiemelt tematikájuk, a “16 + Több mint múzeum” célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét arra, hogy a múzeum több, mint egyszerű kiállítótér.

Ezt akár a Tessedik Sámuel Múzeumtól is koppinthatták volna, hiszen a szarvasi intézmény vagy egy évtizede, de lehet, hogy több, rendszeresen helyet ad koncerteknek, kézműves foglalkozásoknak, előadásoknak, a legváltozatosabb eseményeknek. A legutóbbi felújításnak köszönhetően a mai kor követelményeinek megfelelően interaktívvá is vált.

Roszik Zoltán, a múzeum igazgatója elmondta, minden hétre igyekeztek egy-két olyan programot szervezni, ami csábító lehet a különböző érdeklődésű emberek számára, egyúttal jelezni szeretnék, hogy ők továbbra is nyitva tartanak.

Csütörtök délután lezajlott a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2022 programsorozat első szarvasi eseménye, amin dr. Valkovszky Noémi, az MATE Öntözési és Vízgazdálkodási Kutatóközpontjának tudományos munkatársa, fitoterapeuta tartott gyógynövényismereti interaktív előadást.

Dr. Valkovszky Noémi kertészmérnök, a gyógynövények nagy ismerője az ősszel gyűjthető gyógynövények felhasználási lehetőségeivel és jótékony hatásaival ismertette meg hallgatóságát. Előadását teakóstoló követte.

Ma a Four Hands Band, azaz Molnár János és Nánási Attila akusztikus koncertjét hallgathatják meg a Tessedik Sámuel Múzeumba betérők.

Mustoló – több, mint fényképek…

Truczka Misi a szarvasi agresszív görkorizás úttörője

Görkori + drumandbass + Zöldpázsit = Skate Jam