in

Félidőben a Múzeumok Őszi Fesztiválja

Ma a vályogházak javításáról lesz szó a Tessedik Sámuel Múzeumban

A Jane Googdal Intézet is bemutatkozott Szarvason a Múzeumok őszi fesztiválján
A Jane Googdal Intézet is bemutatkozott Szarvason a Múzeumok őszi fesztiválján (Fotó: Babák Zoltán)

Túl van a felén a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat, aminek Szarvason a Tessedik Sámuel Múzeum ad helyet.

Ezen elsőként a környezetünkben található gyógynövényekről hallhattak előadást az érdeklődők, majd volt koncert, illetve a Jane Goodall Intézet munkatársai tartottak előadást a fenntartható életmódról a múzeumba érkező diákoknak.

A Jane Goodall Intézet környezetvédelemmel, természetvédelemmel és környezeti neveléssel foglakozik 26 országban, hangzott el Kádár András főtitkár bemutatkozójából. Nevelési programjukkal azt szeretnék elérni, hogy a környezetükben felmerülő zavaró problémákat térképezzék fel a gyerekek, fiatalok, és próbálják meg azokat közösen megjavítani. Őt követően az intézet két munkatársa, Tamás Borbála és Kovács Eszter környezeti nevelők Jane Goodall életének történetébe, illetve az intézet tevékenységéba avatta be a hallgatóságot.

Pljesovszkiné Urbancsok Ildikó a szűcshímzésekről tartott előadást. Ma 17 órától ismét ő áll az érdeklődők elé, hogy a mára már kihalt vályogvetésről, a vályogból épült házak javításáról ossza meg értékmentő tevékenységének eredményét.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja a Márton-napi családi délutánnal zárul november 12-én.

Nádházy Péter, Jónás Gabriella és Szemán Béla

Megtűrt, magányos, idős emberek

A 3T, azaz Szuhaj György, Novák Attila és Kukár István a Ruzicskay Alkotóházban kiállításuk megnyitóján 2022. október 15-én

Novák, Szuhaj, Kukár, avagy a 3T visszatért Szarvasra