in ,

Több társasjátékban tettestársak, most Szarvast telepítenék újra

Fürj Erik iskolásoknak segít eligazodni a játék szabályai között
Fürj Erik iskolásoknak segít eligazodni a játék szabályai között (Fotó: Babák Zoltán)

Fürj Erik és Hegedűs Éva 2020 őszén gondolkodott el először azon, hogy elkészítenek egy szarvasi társasjátékot. A jubileumi emlékév végére, 2022 karácsonyára készült el az ÚjraTelepítők, aminek a bemutatójára még az adventi időszakban került sor a Városi Könyvtárban.

A társasjátékok iránti szerelem mindkettőjük esetében évtizedekre nyúlik vissza. Erik 12 évesen csinált egy alternatív Monopolyt, amivel soha senki sem játszott. Évi szerelme a társasokkal jó negyedszázaddal tekint vissza, amikor gyerekként egész advent idején arra várt, hogy karácsonykor megkapja a már november végén megvásárolt hőn áhított társast, és végre kipróbálhassa azt.

Valahogy így voltak ezzel az ÚjraTelepítők esetében is, csak most a várakozás időszakában a termék előállításának meg-megcsúszó fázisaira várakoztak.

Erik végig vezette a hallgatóságot az ötlettől a termékig vezető, izgalmakban bővelkedő két éven. Szerették volna, ha ez a játék minden ízében szarvasi marad, mondta, minden közreműködője helyi legyen, és a termék is itt készüljön. Kiemelte grafikusukat, Gácsi Krisztiánt, aki nagyon ráérzett elképzeléseikre.

A családi, stratégiai, területfoglalós társasjátékot 6 éves kor felett ajánlják. Bemutatójára meghívták Szarvas nevezetes intézményeinek képviselőit, ikonikus épületek tulajdonosait, kezelőit, akiknek elsőként nyílott alkalmuk kipróbálni az Újratelepítőket.

Az újratelepítők kapható a Talizmán Játékboltban, a Mazsola Játékboltban, a Tourinform irodában, a Liget Hotelben, valamint a két ötletgazdánál.

A Kacsa-tó 2023. január 3-án

Indulhat a Kacsa-tó projekt, újabb híd is a tervek között

Gazsó Rozália kelengyéjének darabjai is a kiállítás részei

Szentandrási kelengye a Munkácsy Mihály Múzeum néprajzi kiállításában