in

Még egy kis Kacsa-tó szombat estére

A Kacsa-tó csarnokának legfrissebb terve
A Kacsa-tó csarnokának legfrissebb terve

Tiszteletteljes levélben kértük Szarvas város címzetes főjegyzőjétől a Kacsa-tó legutóbbi terveit, postafordultával megkaptuk.

Figyelemmel kísértük a keddi cikkünket követő hozzászólásokat, vettük a privátban felénk küldött véleményeket. Minden szempontból heterogének voltak.

Kérdezték, mi a véleményünk róla, ezért itt most magánvélemény következik:

Szerintem van létjogosultsága egy ilyen fedett rendezvénytérnek Szarvason. Még az elmúlt év során közzétett cikkünket követő véleménykülönbségeket látva megkérdeztem helyben lakót, olyat, akinek szinte a kertjében fog megépülni az objektum, mi a véleménye a beruházásról. Teljesen pozitívan vélekedett a beruházásról. Az, hogy évente lenne ott két-három rendezvény, egyáltalán nem zavarná.

Azzal, hogy eltűnt a régi önkormányzati üdülő, a hely méginkább kiált oda valamiért. És igen, örülök, hogy eltűnt. Sokkal szebb lett a Körös-part így, és még szebb lesz, ha épül ott valami tájba illő létesítmény. Véleményem szerint sokkal szebb lenne, ha nem erőltetnék ezt a palánkvár dolgot a kapukkal, de ez a saját véleményem. Legfeljebb majd azt is lebontatja az utókor.

Számomra egyedül az érthetetlen, hogyha van szebb, tájba illőbb terv a rendezvénycsarnokra, amit ha meglát az ember, azt mondja, “Hűha!”, miért nem azt valósítjuk meg.

De ez ízlés dolga, és ahogy legutóbb Dobruczky Zsolt képviselővel megállapodtunk, az ízlésre – egyelőre – nincsenek szabályok.

Nem titkoljuk, teknőspártiak vagyunk. Lehet a váltást a költségekre fogni. A tervek árazása legalább két éves. A kivitelezés végére a beruházás díja könnyen a duplája lehet az elnyert millióknak, és erre aligha van a jelen helyzetben városi forrás.

Az, hogy ez meg fog-e valósulni, vagy sem, egyetlen emberen múlik, begyújtja-e a rakétákat, és ha begyújtja, fekszik-e úgy feletteseinél, hogy plusz pénzt tud szerezni, vagy helyből azt mondja, elengedi. Jelen sorok írója annak szurkol, hogy sikerüljön a misszió.

Így néz ki a Kacsa-tó rekonstrukciójának terve.

Gazsó Rozália kelengyéjének darabjai is a kiállítás részei

Szentandrási kelengye a Munkácsy Mihály Múzeum néprajzi kiállításában

Szarvas I. csapata a második helyen zárta a 2. Cziglédszky Sámuel Emléktornát

Az U7-esekkel kezdődött az idei Cziglédszky Sámuel Emléktorna