in ,

Kis Mátyás edző elégedett az U13-asok első tornaszereplésével

Nagy Lukács lett a legjobb hazai játékos az U13-asok Cziglédszky Sámuel Emléktornáján
Nagy Lukács lett a legjobb hazai játékos az U13-asok Cziglédszky Sámuel Emléktornáján (Fotó: Babák Zoltán)

A Szarvasi FC 1905 utánpótláscsapatai, az U11-esek Truczka Tamás és az U13-asok Kis Mátyás vezetésével folytatták az U7-esek által megkezdett Cziglédszky Sámuel Emléktornát a hétvégén. Az U11-es korosztályba olyan sok csapat nevezett, hogy két hétvégére kellett bontani a mezőnyt, hogy minden egység játéklehetőséghez jusson, így a házigazda szerepében ők szombaton ismét pályára lépnek. Róluk a holnapi játéknapot követően közlünk összefoglalót.

Az U13-asokat október közepén vette át Kis Mátyás edző. Erre a hétvégére 13 játékosa jelezte részvételi szándékát: Adamik Áron, Bakulya Mirkó, Batta Zalán, Fürj Gergő, Gnándt Ákos, Horváth Bence, Nagy Lukács, Nádi Sándor, Nemcsényi Gergő, Plentri Zsombor, Pozsár Nándor, Styevák Nándor és Uljar Zsombor.

A színvonalas tornán a Szarvasi FC 1905 két csapatra bontva küzdött. A játéknap zárásakor a végeredmény a következőképp alakult: 1. Gyula, 2. Szanda Focisuli, 3. Gyomaendrőd (zöld), 4. Juventus Nagyvárad, 5. Szarvas I, 6. Lurkó Focimánia Szolnok, 7. Grosics Akadémia, 8. Gyomaendrőd (fehér), 9. Szarvas II, 10. Kondoros

Kis Mátyás elégedett volt a hétvége eredményével, mint mondta, ez az 5. és 9. helyezés teljesen a realitás talaján mozgott. Ez volt a srácok első tornája, gyakorlatot kell szerezniük, hogy amikor egy jobb képességű csapattal találkoznak, ne illetődjenek meg. Azért, hogy az ehhez szükséges rutint megszerezzék, igyekeznek minél több ilyenre eljutni, de ez most arra is jó volt, hogy felmérjék, merre kellene fejlődniük, hova kellene eljutniuk.

A torna végén különdíjakat adtak át. A legjobb kapus Deák Bence Hunor (Gyula), a legjobb játékos Szabó Hunor (Szanda), a gólkirály Boldog Lajos (Gyula), illetve a legjobb hazai Nagy Lukács lett.

A fiúk között a székelyes Vass Balázs végzett az élen

DON80: Lezajlott az első Honvéd Kadét Vándorkupa lövészverseny

A Szarvasi Jégkorong SE U10-esei a hétvégi békéscsabai tornán

Bemutatkoztak a legfiatalabbak is a jégen