in

Keller Gergő és Bátor György a Héraklész legjobbjai élén

Bodonyi Dóra.Bátor György Doxy és Keller Gergő a Héraklész díjazottjai között
Bodonyi Dóra.Bátor György Doxy és Keller Gergő a Héraklész díjazottjai között

A pandémia miatt két év szünet után pénteken a sportért felelős államtitkárság szervezésében újra megrendezték a Héraklész Gálát. A Puskás Aréna VIP termében tartott ünnepségen megújult díjjal és logóval, valamint élő közvetítéssel, és olimpiai bajnok díjátadókkal – köztük Hadvina Dórával – ünnepelték a Héraklész-program 20. születésnapját.

A gálán kategóriánként díjazták az előző év legjobb utánpótlás versenyzőit és edzőiket.

A férfiak csapatversenyében az ifjúsági világbajnok kajak négyesé lett az első hely. Az Ozsgyáni Bence, Hidvégi Hunor, Hidvégi Zalán, Keller Gergő összeállítású egység, valamint edzőik, Bátor György, Csamangó Attila és Czina László vehették át a kategória győztesének járó plakettet és oklevelet.

A díjat számukra a szarvasi-szentandrási Bodonyi Dóri, férjezett nevén Hadvina Dóra adta át.

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a Héraklész Programba csak az olyan tehetséges fiatal sportolók kerülhetnek be, akik felnőtt korba érve is a csúcsra vágynak. Felhívta a figyelmet arra, hogy a legutóbbi két nyári és téli olimpián a kvalifikációt szerzett magyar sportolók több mint 75 százaléka volt részese a programnak.

“A Héraklész erejét az is jelzi, hogy a mostani díjazott sportolók közé szinte csak és kizárólag világbajnoki érmekkel lehetett bekerülni” – fűzte hozzá Schmidt Ádám.

Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének elnöke, aki ifjúsági és sportminiszterként 2002-ben útjára indította a Héraklészt, világszinten is kiemelkedőnek nevezte a programot. Elmondása szerint ennek az elmúlt 21 év alatt közel 10 ezer fiatal sportoló volt a részese, akik “fantasztikus eredményeket” értek el.

Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság operatív igazgatója arról beszélt, hogy ezek közül a fiatal tehetségek közül kerülnek ki az ifjúsági olimpiai multisportesemények magyar résztvevői, majd az olimpikonok is, ezért most egyszerre ünnepelhették a jelen, a múlt és a jövő sportolóit.

A Gallicoop Zrt. vezérigazgatói posztját 2023-tól Ruck János tölti be

Lendületben a szarvasi Gallicoop Zrt.

A verseny díjazottja

Szépen, értő tolmácsolással beszélni, nem könnyű dolog!