in

Dalokkal köszöntötték a hölgyeket Valentin-nap alkalmából a Muslincák

Dalokkal köszöntötték a párokat a Muslincák Valentin-nap alkalmából
Dalokkal köszöntötték a párokat a Muslincák Valentin-nap alkalmából (Fotó: Babák Zoltán)

2020-ban a Covid alatt a kényszer szülte az első ilyen alkalmat. Az asszonyok is unatkoztak otthon, ahogy a kórustagok is. Az unalom kreatívvá tette a Muslincákat, gondolták, a rendeleti előírásokat betartva meglepik a hölgyeket Valentin-napján. Az elsőt a Cervinus Teátrum pinceklubjában rendezték, amin öt pár vehetett részt. Ebből volt is egy kicsi sértődés, de megoldódott. A törvény az törvény, mondta Gombkötő János karvezető.

A Valentin-napi éneklés annyira jól sikerült, hogy úgy döntöttek, az egyszeri unaloműzésnek indult dalolásból hagyományt teremtenek. A karvezető elmondta, minden évben vacsorával zárják a szezont, de úgy alakult, hogy ez a rendezvény mára átvette a helyét.

Második alkalommal már a Nagy-Magyarország Fogadóban gyűltek össze a Muslincák és Muslincánék, ahogy ezen a február közepi pénteken is.

A 12 aktív kerettag mellé ilyenkor elhívják a régi tagokat is. Ottjártunkkor még alakult a társaság, de már ott volt a rangidős énekes, a 84 éves Balogh Laci bácsi, aki megtiszteli ezeket az összejöveteleket.

Vacsora előtt a férfiak karba rendeződtek, hogy néhány dallal kedveskedjenek párjaiknak, illetve a társasághoz nem tartozó vendégeknek, akik a hölgyekhez hasonlóan tapssal köszönték meg a vacsorához szóló nótát.

Bogyó Benedek ezüstöt szerzett a kaposvári országos versenyen

Birkózó ezüst az országos bajnokságról

Bátor György edző és csapata a Héraklészen

Kiemelkedő eredményt értek el a szarvasi kajakosok a Héraklészen