in

Czutor Zoltán volt az Íróklub szombat esti vendége

Czutor Zoltán volt Bődi Eti beszélgetőpartnere a szombat esti Íróklubban (Fotó: Babák Zoltán)

Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere, zeneszerzője és szövegírója volt a Várnai Réka menedzselte Íróklub februári eseményének vendége. Bár félig szentandrási, a zenész Hartay Csaba kapcsolati hálója révén érkezett a Tessedik Sámuel Múzeumba.

Ahogy azt az év végén megtapasztalhatták – akkor Bősze Ádám, a Bartók Rádió Muzsikáló reggel műsorvezetője volt Bődi Eti vendége – “az Íróklub igyekszik szélesebbre nyitni a kapuit, olyan vendégeket meghívni, nemcsak költőket, írókat, hanem olyan embereket is, akik – ha más módon is, de – irodalmat alkotnak. A zene is ide tartozik, hiszen az is megérint, kifejez dolgokat, hangulatokat, amikre a szavak képtelenek. Ha belegondolunk, a zene hangjegyekre, ritmusokra, vagy éppen szünetekre írt költészet”, fogalmazott az est háziasszonya.

Bődi Etelka elsősorban nem Czutor Zoltán sokoldalú munkásságát szerette volna megismertetni a közönséggel, hanem inkább azt az embert, akiről nem feltétlenül hallunk a mainstream média csatornáin. Félig szentandrásiként sokan ismerik erről az oldaláról is, hiszen gyermekkorában a nyarait a településen töltötte, és azóta is visszajár.

A zenész – a telt teremnyi érdeklődőt látva – elsőként meglepetésének adott hangot. Hartay Csaba felkészítette, hogy tizenháromnál aligha lesznek többen. Ehhez képest legalább hatszor ennyi szempár nézett a szemébe.

A beszélgetés során szóba került, miként lett Bődi Eti vendége katolikusból mormon, hogy került a zene vonzásába, mit jelent számára a jó értelemben vett konzervativizmus, a médiáról és a közmédiáról alkotott véleménye, valamint kiderült, hogy nagy piacos, de mind közül a szarvasit szereti a legjobban.

Természetesen zenei betétek is színesítették az estét. A Beatles-dalok mellett elhangzottak saját szerzemények. Néhány szám erejéig énekesként beszállt mellé felesége, Zsanett is, akivel három közös gyermekük van, de csak néhány éve derült ki számára, a fürdőszobából nem a rádió hangjai szűrődnek ki, élete párja kitűnő énekes.

Az est zárásaként Hartay Csaba az Ákosékkal Dani bácsiék telkén történt fürdőzéseket elevenítette fel, amit Irénke néni halászlevével kísért le, illetve Uhljár Anna két verse hangzott el.

Tasi Kristófnak egy távoli lövésből sikerült szépítenie Nagyszénás ellen

A szépítésig jutott a Hunyadi

Ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése