in ,

Karatézik a család: Testvére segítette Ruzsinszki Balázst a dobogóra

Ruzsinszki Balázs és Sindel Márk a Tatami Kupán
Ruzsinszki Balázs és Sindel Márk a Tatami Kupán

Szombaton 18 ország 600 versenyzőjének nevezésével került megrendezésre a 33. Tatami Kupa Szigetszentmiklóson. A szarvasi karatésok nagy része az elmúlt két hetet az influenzajárvány miatt ágyban töltötte, ezért Ruzsinszki György edző úgy döntött, ezt a versenyt elengedik.

Gyuri és Melinda azon a hétvégén azt tervezte, hogy a 15. házassági évfordulójukat kettesben wellness-szel töltik. A szarvasiak mesterének egyébként is ajánlott volt legalább ezt az egy hétvégét karate mentesen töltenie, ha azt szerette volna, hogy legyen 16. ilyen alkalom is.

Így, hogy a versenyszervezést átvette az influenza, azt gondolták, nyugodt családi hétvége elé néznek, amikor a családi idillbe becsúszott kisebbik fiuk, Balázs, aki úgy döntött, ha tömegközlekedéssel és edző nélkül is, de ő bizony útra kel.

Itt kezdet szétcsúszni a dolog, miután egyetemi kötelezettségei miatt a segédedzői feladatokat ellátó Nagy Máté sem tudta mesterét kisegíteni szorult helyzetéből.

Gyurinak és Melindának végül, ha nem is karate mentesen, de sikerült megünnepelnie a 15. házassági évfordulójukat
Gyurinak és Melindának végül, ha nem is karate mentesen, de sikerült megünnepelnie a 15. házassági évfordulójukat

Az odajutás végül egy barát segítségével megoldódott, az edzői szerepkört pedig a BGE külkereskedelmi szakán folytatott tanulmányai miatt éppen Budapesten tartózkodó testvér, Sindel Márk vállalta magára.

A mesterfokozattal rendelkező Márk már nem versenyez aktívan, de junior versenyzőként egy éven belül négy aranyérmet is begyűjtött: a magyar bajnokságon, a Hungarian Openen, a Diákolimpián és az akkori Tatami Kupán is a dobogó tetején állhatott.

A szarvasiak mesterének végül a karatementes hétvége csak részben sikerült, ugyanis folyamatos telefon kontaktban volt két gyermekével, Balázzsal és Márkkal.

Ruzsinszki György így számolt be a karatés családi hétvégéről: “Márk új szerepben történő debütálása jól sikerült. Irányítása mellett Balázs első meccsét – megcsillogtatva lábtechnikáit is – szlovák ellenfelével szemben 9:1-re nyerte. A következő fordulóban is szerzett két pontot, de itt sajnos ő nézett be egy fejrúgást, így 4:2-re alul maradt. A vigaszágon javítani tudott, a ciprusi Antonis Petri ellen sikerült megszereznie a vezetést, majd végig megtartania előnyét, így bronzéremmel zárt, ami azért különösen szép eredmény, mert Balázs ezúttal egy korosztállyal feljebb, a 14-15 éves kadetek között indult.”

A jól végzett munka után a két testvér élt az apukájuk által felajánlott jutalom hamburger lehetőségével, majd a MÁV vendégszeretetét élvezve az utolsó vonattal zakatoltak Szarvasra, hogy a számukra szokásosnál is szebben csillogó éremmel várhassák haza szüleiket kirándulásukról.

A Szarvasi Jégkorong SE U12-es csapata 2023. március 5-i szezonzáró fordulón

Számolni kell U12 jégkorongozóinkkal: 24 mérkőzéséből 18-at nyertek

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora és dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja az együttműködési megállapodás aláírásakor

Gyuricza Csaba: Minden esély megvan arra, hogy újra legyen nappali graduális képzés Szarvason szeptembertől