in

Imasorozat kezdődött a békéért

A békéért imádkoznak a szarvasi és békésszentandrási felekezetek tagjai 2023. április 12-én.
A békéért imádkoznak a szarvasi és békésszentandrási felekezetek tagjai 2023. április 12-én (Fotó: Babák Zoltán)

Közös imára hívják a különböző felekezetekhez tartozó híveket a szarvasi lelkészek, hogy együtt fohászkodjanak a Ferenc pápa húsvéti üzenetében is kiemelt hangsúlyú békéért, állt Kiss Imre katolikus plébános Newjsághoz eljuttatott meghívójában.

A mostani közös imát az Ukrajnában folyó háború miatt kezdik, “de ez az imádság kiterjed a világon lévő összes háborús helyzetért, pontosabban a béke megteremtéséért. A béke Isten ajándéka, ezért kérik imában Istentől, de az Evangélium arra tanít, hogy nekünk is fáradozni kell érte”, áll Kiss Imre meghívójában.

Az imasorozat első alkalmát tegnap tartották. Ezen részt vettek a szentandrási és a szarvasi katolikus és protestáns gyülekezetek tagjai. Az eseményének a szarvasi református templom adott otthont.

“Mindannyian látjuk, milyen borzasztó vérontás, értelmetlen öldöklés folyik a szomszédunkban, és mindenki tisztában van vele, hogy azoknak, akik a két oldalon meghalnak, ők egymásnak nem ellenségeik, egymásnak nem ártottak, semmi bajuk egymással, a politikai játszmák sodorták őket ebbe a helyzetbe, amiben a nagyhatalmak és azok igazságai feszülnek egymásnak. Akik a gyülekezetbe járunk, tudják, hogy ezeknél a földi igazságoknál van egy magasabb rendű igazság, az istennek az igazsága. Ha az istenhez fordulunk imádságainkkal, meghallgat, és válaszol a fohászainkra, könyörgéseinkre”, mondta el gondolatait a közös ima előtt a református gyülekezet tagja, Tóth Zoltán.

“Ezek a közös imádkozások jó alkalmak lesznek arra, hogy megismerjék a másik felekezet imaformáit, megtanuljanak úgy imádkozni”, mondta Pentaller Attila, a református gyülekezet lelkipásztora.

A sorozat második alkalma április 19-én lesz, amikor a katolikus gyülekezet és vezetője, Kiss Imre plébános látja el a házigazda szerepét, majd az evangélikusok következnek.

Ismét Vajda Gála

Molnár József és Csákvári Marián, Csabacsűd és Csata polgármesterei, középen Magyar Tamás evangélikus lelkész a 2023. április 12-i megemlékezésen.

Csata és Csabacsűd együtt emlékezett a kitelepítésekre