in ,

Félkézzel: Újabb magyar csúcsot nyomott Losonczi Imre

Ezzel a nyomással Losonczi Imre 117,05 kilóra javította saját magyar csúcsát (Fotó: Babák Zoltán)

Az a ritka helyzet állt elő szombat délután Békésszentandráson a Körös Művelődési Ház nagytermében, hogy a csúcsdöntőt, Losonczi Imrét a versenybírónak és a hitelesítőnek kellett meggyőznie, hogy a csúcskísérlet érvényes volt.

Az új magyar rekordot ezúttal is Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a Magyar Rekordok regisztrátora hitelesítette.

Kérdésünkre Lonczi elmondta, magával volt elégedetlen, mert egy másodperccel tovább szerette volna megtartani a 117 kilót nyújtott karral a levegőben, mint ahogy jelen esetben ezt sikerült.

Ezzel a 117,05 kilóval átadta a múltnak a szintén általa tartott 112,2-es rekordot, amit majd egy éve állított fel.

Az új csúcsot követően ismét pakoltatott a “kézisúlyzóra”, így azt 121,7 kilóval hitelesítette Sebestyén István. Ezen a súlyon mindkét kísérlete sikertelenül végződött.

Ezt még fejben össze kell raknia a következő csúcsnyomásig, mondta Lonczi. Ekkora súlyt eddig még vállra sem vett, ezért meglepte az.

Arra a kérdésünkre, hogy mikorra tervezi a következő csúcsdöntést, így válaszolt: “Pár évet rápihenek, szerintem jó darabig biztosítva van, hogy senki sem fog hozzányúlni ehhez a rekordhoz. Ha meg igen, akkor nyilván rámegyek”, mondta a szentandrási erős ember.

A versenybíró szerepében ezúttal is Nagy Zsolt, a magyar professzionális erőemelő liga nemzeti bírója segített a hiteles lebonyolításban.

“Nagyon örülök annak, hogy ezzel a 122 kilós nyomással egy új magyar rekordot állított fel. Szerintem ezzel a teljesítménnyel bármelyik nemzetközi versenyen dobogóra állna”, mondta Nagy Zsolt, aki bevallotta, rengeteget izgult Lonczi miatt.

Nyolc csapat részvételével zajlott a szezonzáró.

Jég veletek: Hagyományosan felnőtt tornával zárták a szezont

Május 1-től a Szabadság u. 11. alatt, a szakorvosi rendelőben lesz megtalálható az orvosi ügyelet.

1830: Május 1-től Szarvason is indul az egységes alapellátási ügyeleti rendszer