in , ,

Mazsola és Tádé köré szerveződött a Cervinusház kézműves délutánja

Mazsola és Tádé figuráját lehetett elkészíteni a Cervinusház kézműves délutánján.
Mazsola és Tádé figuráját lehetett elkészíteni a Cervinusház kézműves délutánján. (Fotó: Babák Zoltán)

Igazi közösségi összefogással zajlott a Cervinusház kézműves délutánja, aminek gerincét az Ametiszt Bábszínház Mazsola és Tádé című előadása adta. Minden esemény, kézműves foglalkozás, illetve az Állati jó játszóház is e téma köré szerveződött.

A lebonyolításhoz 25-30 segítő érkezett a civil szervezetektől. Szarvas Város Barátainak Köre mellett nyugdíjas és mozgáskorlátozott egyesületek biztosítottak segítő kezeket ezen a délutánon, szendvicseket készítettek, teát főztek, illetve játszóházhoz szükséges anyagok költségét is ők viselték.

Igyekeztek költséghatékonyan megvalósítani ezt a délutánt. Hagyomány, hogy ezeknek az rendezvényeknek a megszervezésében és lebonyolításában a Cervinus Teátrum összes dolgozója részt vesz, mondta Szeljak Gabriella, a délután főszervezője. Az asztaloknál így színházi dolgozók és civilek közösen segítettek Mazsola és Tádé figuráinak elkészítésében kartonból, krepp papírból, újrahasznosított dolgokból.

Generációk nőttek fel Bálint Ágnes Mazsoláján és Tádéján. A délután csúcspontját a róluk szóló bábelőadás jelentette. A kézműves asztalok mellől elfogytak a gyerekek, hogy megtekintsék szüleik, de inkább nagyszüleik kedvenc meseszereplőit.

Ülésezik a képviselő-testület Békésszentandráson 2023. április 26-án.

Helyi vállalkozók nyerték az önkormányzati kivitelezéseket Békésszentandráson

Bozsó Dévaványa ellen szerzett gólja a 75. percben.

All stars gála a második félidőben Szentandráson