in ,

All stars gála a második félidőben Szentandráson

Bozsó Dévaványa ellen szerzett gólja a 75. percben.
Bozsó Dévaványa ellen szerzett gólja a 75. percben. (Fotó: Babák Zoltán)

Leginkább talán a pontatlan passzok jellemezték a Hunyadi szombati Dévaványa elleni mérkőzését, de a második félidőben rúgott hármassal minden pontot sikerült Szentandráson tartani.

Szabó Erik nagy helyzetben felső lécet rúgott a 10. percben, de a folytatásban is a ványaiaknak volt több lehetőségük szünetig, igaz gólt egyik csapat sem tudott szerezni.

A Hunyadi a második félidő végén majdnem az all stars összeállításában játszott. Visszatért Szabó Máté (76′ percben testvére, Feri helyére állt be), illetve Öpi törött bordái is engedik már a játékot. Végig játszotta a mérkőzést a védelmet irányító Bakró Géza.

Bozsó begyűjtött mindent, amit egy játékos neve mellé be lehet jegyezni egy mérkőzésen. A Hunyadi friss szerzeménye sokat javított az akciók befejezése terén, de sanszos, egy darabig pihenni fog.

“Az első félidőben sokat íveltünk fel, amiből nem tudtunk komoly helyzetig eljutni. A második félidőre nagyobb akarattal jöttünk ki, többet kértük el a labdát, és ennek meg lett az eredménye”, mondta Lós István a mérkőzés után.

A második félidő 2. percében kezdte egy három védő gyűrűjéből Szécsi Rajmond elé sarokkal tett tökéletes labdával, amit a fiatal csatár elemi erővel vágott a felső lécre. A labda onnan a gólvonalon belül ért földet, megszerezve ezzel a Hunyadi vezetését a Békés megyei másodosztály 24. fordulójában Dévaványa ellenében (47′ 1–0).

A második gólt Virág Imre szerezte. Feke Balázs kicsit lemaradt az akcióról, így Öpinek csak azt kellett eldöntenie, hol lövi el Elek Balázs mellett (68′ 2–0)

Bozsó a 75. percben állította be a végeredmény. Jobb oldalról 10 méterről lőtte el a labdát Feke kapus és a védők között megtalálva a hálóba vezető keskeny szabad sávot (3–0).

Ekkor még nem lehetett tudni, hogy minden bejegyzést kimaxol, amit egy mérkőzésen lehet, a gólpassz után gólt, sárga után pirosat.

Változatlan játékkép mellett folyt a mérkőzés a 90. percig, amikor szövegelésért Bozsó kapott egy sárgát, majd, miután a sárgát tudomásul véve elsétált a helyszínről, köpött egyet.

A foci az a sport, amiben az első edzés leckéje nem a gólszerzés, hanem az, hogy profin meg tudjanak szabadulni a szájüregükben összegyűlő nyáltól, de köpködnek a szurkolók is szotyizás közben, sőt, a fotósok is a pálya szélén, ha a biológia úgy hozza, pláne egy ilyen intenzív pollenszezonban.

Bozsó fokozott nyálelválasztásának szükségszerű következményét Nagy Gábor játékvezető – miután már Füzesgyarmaton hiba csúszott a kettejük közötti kémia működésébe – magára vette, és ha már a kezében volt a sárga, másodszor is felmutatta Bozsónak, majd a pirosat is, és az első labdaérintést követően lefújta a mérkőzést.

Békésszentandrási HMSE–Dévaványai SE 3–0 (0–0)

Békésszentandrás, 70 néző. Vezeti: Nagy Gábor.

Békésszentandrási Hunyadi MSE: Buzás Bálint – Sztricskó Botond (57′ Virág Imre), Filyó Tamás, Szabó Ferenc (76′ Szabó Máté), Balogh Martin – Olasz István, Romhányi Roland (72′ Balázs Milán), Bakró Géza – Szécsi Rajmond, Lós István, Bozsó László. Kispad: Yetik Deniz Daniel, Kozák Balázs. Játékos-edző: Lós István

Dévaványai SE: Sági – Végh, Kéki (Csordás), Nagy Z., Juhász P. (Kató), Feke B., Adamecz, Szabó E., Diós K. (Katona), Nyíri J. (Pelyva), Papp V. Edző: Bereczki Árpád.

Gólszerző: Szécsi (46.), Virág (67.), Bozsó (75.). Kiállítva: Bozsó (90. – második sárga lap után).

Jó: akró Géza, Szabó Ferenc, Filyó Tamás, Balogh Martin, Romhányi Roland, ill. senki.

Lós István: A második félidőben felvitt akarat meghozta az eredményét. Pontosabban játszottunk, jobban akartuk ezt a győzelmet, mint a vendégcsapat, ennek meg lett az eredménye.

Bereczki Árpád: – Az első félidőben egy szezonra való helyzetünk volt, de sajnos mind kimaradt! Szünet után a hazaiak kontrái hatékonyak voltak, így megérdemelt a győzelmük.

Mazsola és Tádé figuráját lehetett elkészíteni a Cervinusház kézműves délutánján.

Mazsola és Tádé köré szerveződött a Cervinusház kézműves délutánja

Dankó Margitka érkezik családja körében a meglepetéspartira.

Dankó Margitka betöltötte a 100-at