in ,

Ha nem is most, azonnal, de június 3-tól Munkácsy MOST

Június 3-tól Munkácsy MOST kiállítás nyílik a Tessedik Sámuel Múzeumban
Június 3-tól Munkácsy MOST kiállítás nyílik a Tessedik Sámuel Múzeumban. (Fotó: Babák Zoltán)

Két félidőben 75 Munkácsy-festményt tekinthetnek meg Pákh Imre gyűjteményéből azok, akik június 3-a és szeptember 10-e között ellátogatnak a Tessedik Sámuel Múzeumba. A Munkácsy MOST kiállítás beharangozó sajtótájékoztatóját ma tartották a múzeumban.

Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője Munkácsyt – a mai szóhasználathoz igazítva – Magyarország első, kora legnagyobb festőcelebjének nevezte, aki már életében hatalmas hírnévre – és vagyonra – tett szert alkotásaival.

Ezekből a festményekből, rajzokból került kiválogatásra 75, aminek egésze a hely adottságai miatt időben két részre bontva lesz látható. A június 3-i megnyitót követően mintegy 50 kép lesz megtekinthető, hogy a július 23-i városnap előtt egy négynapos szünet alatt ezek közül 20-at kicseréljenek újabb 24-re.

Az inas végig itt fog ásítani.

A kiállítás további különlegessége az a 7 kép, amit a közelmúltban magángyűjteményekből vásárolt meg Pákh Imre. Ezek közül 5 az első, egy a második időszakban lesz megtekinthető, egy pedig az állandó szekcióban kap helyet, tudtuk meg a marketingfeladatok ellátásáért felelős Várnai Rékától.

“Nemcsak a városnak, a megyének is nagy megtiszteltetés, hogy ez a kiállítás ide kerül”, mondta Babák Mihály polgármester, aki maga is nagy Munkácsy-rajongó. “Aki szereti a realista, szép színekkel jól megkomponált festményeket, tekintse meg a Munkácsy-kiállítást, hiszen kicsi a valószínűsége, hogy ezek a képek visszakerüljenek ide az életünkben!”, ajánlotta Szarvas város polgármestere.

Roszik Zoltán köszönetét fejezte ki mindenkinek, akik segítettek a kiállítás Tessedik Sámuel Múzeumba való hozásának. Elárulta, minden hónapban szeretnének egy nagyobb rendezvényt szervezni köré.

Nagy Máté magyar bajnok lett a felnőttek -60kg-os súlycsoportjában.

Karate MB: Nyolc érmet szereztek a szarvasiak, Nagy Máté felnőtt magyar bajnok

A Gallicoop UltraBalatonon indult futócsapata.

Újra a Balaton körül a Gallicoop UB Team