in ,

A „Legkiválóbb óvodapedagógus jelölt-díj” 2023

2023. május 3-án került megrendezésre a GFE Szarvasi Gyakorlóintézményének szervezésében a „Legkiválóbb óvodapedagógus jelölt-díj” idei megmérettetése. Az idei rendezvény résztvevőit, a szakmai bizottság-zsűri tagjait Bajomi-Nagy Éva igazgatóhelyettes, vezetőtanár köszöntötte.

Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy mi is adja a rangját és nívóját egy olyan jellegű szakmai megmérettetésnek, egy jelölésnek, amely a kiválókat és a majdani legkiválóbbat illeti. Az idei zsűriben Dr. Lestyán Erzsébet főiskolai docens, Huszár Istvánné gyakorlati képzés vezető, főiskolai mesteroktató, Montvajszkiné Bátor Anna ny. szakvezető óvodapedagógus, ny. gyakorlati képzés vezető, és Bajomi-Nagy Éva igazgatóhelyettes, vezetőtanár foglalt helyet. A rendezvényt a Gyakorlóóvoda Alma csoportosai nyitották meg Osvát Erzsébet: Meséltél és meséltél című versével. A hallgatók a díjért való megmérettetésen különböző elméleti és gyakorlati feladatokban mérték össze kompetenciáikat, mutatták be pedagógiai nézeteiket, gondolkodásmódjukat, helyzet- és problémamegoldó képességüket. A feladatokat mindannyiszor szakmai reflexiók követték. A hallgatók jelölése a szakvezető óvodapedagógusaikon keresztül történik, írásbeli anyagaiknak a bemutatásával. Az idei évben három óvodapedagógia szakos hallgató mérettetett meg: Gyurcsik Andrea – vezetőpedagógusa: Benczéné Inhoff Ildikó szakvezető óvodapedagógus/Cseresznye csoport, Balogh Alexandra – vezetőpedagógusa: Benczéné Inhoff Ildikó szakvezető óvodapedagógus/Cseresznye csoport, Szabados Kinga Júlia – vezetőpedagógusa: Sulyan Eszter Zsuzsanna szakvezető óvodapedagógus/Alma csoport.

2023-ban a „Legkiválóbb ódapedagógus-jelölt” címet Szabados Kinga Júlia nyerte el a zsűri értékelése alapján. Hallgatónk a díjat és a kitüntető oklevelet a diplomaosztó ünnepi tanácsülés alkalmával veheti át az egyetemi kar mindenkori dékánjától és az egyetem gyakorlóintézményének mindenkori igazgatójától.

A jelöltek értékes ajándékokat vehettek át a Gyakorlóintézménytől, és ezt követően pezsgős koccintással, tortával ünnepelték a választott hivatásukat, és sor kerülhetett a közös élmények felidézésére a kellemes szakmai beszélgetés alkalmával.

A magyar óvodapedagógiai értékei és azok fennmaradása csak azon múlik, hogy lesznek-e olyan kiváló, felkészített, a pályára lépő és azon maradó pedagógusok, akik ezeket az értékeket áthagyományozzák és tovább viszik, mindig a kor kihívásainak megfelelően „fűszerezve”. Szarvas méltán büszke értékőrző és innovatív munkájára.

A szeretettel körülvett emberek, gyermekek szeretetet sugároznak. Ha nincs meg ez a szeretet, akkor nincs is mit visszasugározni. Nálunk ez a szeretet oda-vissza megvan.

Bíró Gyula

GFE SZGYÁI-GFE PK Nevelés- és Társadalomtudományi Intézet

Rákóczi nyomában a Felvidéken

Forschner Rudolf vihette haza az arany Szarvasi Oscart az idén.

Ismét van arany a Szarvasi Oscar-gálán