in ,

Lestyan-Goda Vencel országos 8. MatekÁsz

Lestyan-Goda Vencel 8. helyezett lett az elsősök között.
Lestyan-Goda Vencel 8. helyezett lett az elsősök között.

,,Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted, és okosabb, mint véled.”

Az ünnepélyes megnyitón elhangzott A. A. Milne: Micimackó idézettel vette kezdetét Szegeden a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia által szervezett MatekÁsz 2022-2023. országos döntőjének versenye. A vármegyei fordulón eredményesen szereplő és így az országos döntőbe továbbjutott tanulók 1-8. osztályos korcsoportig méretették meg matematikai tudásukat.

Békés vármegye képviseletében a Gál Ferenc Egyetem Szarvasi Gyakorló Általános Iskola 1.a osztályos tanulója, Lestyan-Goda Vencel Pál vett részt a versenyen. A megnyitót követően minden versenyző a tantermi beosztásának megfelelően elfoglalta helyét. A verseny feladatlapok kitöltésére 60 perc állt rendelkezésre, melyhez nélkülözhetetlen volt a jó szövegértés, logikus gondolkodás, kitartó koncentráció. A versenyző gyermekek a délutáni eredményhirdetésig a szervezők jóvoltából színes programokon, előadáson, vetélkedőn vehettek részt.

Az országos döntőn az első évfolyamban részt vevő 26 versenyző közül Vencel a 8. helyezettként vehette át elismerő oklevelét.

L.A.-J.M.

Kis vita generálódott a Gödény-halom körül.

Gödény-halom: jöjjön a folklór, vagy ragaszkodjunk ahhoz, amit biztosan tudunk?

Czvalinga Márk két gólpasszából Bány Bence kettőt lőtt a 2023-as Békés Megyei Kupa döntőjében.

Drámai végjáték a megyei kupadöntőn: 56′ 1–0, 90′ 1–1, 92′ 1–2, 94′ 2–2, 95′ 6–4