in ,

Válogatott karatésaink az olimpiai edzőtáborban

Válogatott karatésaink az olimpiai edzőtáborban
Válogatott karatésaink az olimpiai edzőtáborban

A hétvégén Tatán került sor a korosztályos magyar karateválogatott edzőtáborára. Öt szarvasi sportoló is meghívást kapott.

Jól sikerültek a szezon versenyei a szarvasi karatésoknak: magyar bajnokságról, diákolimpiáról, a Budapest Openről és külföldi nemzetközi versenyről is rendre érmekkel térhettek haza fiataljaink. Az eredmények alapján megfeleltek a válogatottsági kritériumoknak, és mivel szeptembertől a 14. életévüket betöltve Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita és Ruzsinszki Balázs is már a hivatalos kadet korosztályban indulhat a kvalifikációs versenyeken, így a korábbi kerettagjaink mellé új belépőként sorakozhattak fel. Kerti Kelemen és Nagy Máté már az előző években biztosította helyét ugyanitt, így szombat reggel öt helyi fiatal kelhetett útra a szarvasi karatésok csapatbuszával, hogy abban a tatai olimpiai szentélyben tölthesse edzőtáborozással a hétvégét, ahonnan számos magyar olimpikon útja vezetett a dobogóra.

Az utazást megelőzően a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia jóvoltából a sportolók egy-egy új válogatott melegítőt vehettek át Ruzsinszki György régióvezetőtől, hogy ezzel is motiválja a fiatalokat a következő szezon megmérettetéseire, és az azt megelőző nyári felkészülésekre.

Három már felnőtt korú versenyzőnkkel így összesen már nyolc válogatott kerettaggal büszkélkedhetünk és vághatunk neki a következő szezonnak, de eredményeik alapján reményeink szerint jövőre újabb fiatalok kopogtathatnak majd be a keretbe.

Ruzsinszki György edző

Ajsa és Kurszán, a Körösvölgyi Állatpark két szürke farkasa a húsvéti hosszú hétvége látványetetésén.

Gyerekprogramoktól roskadozva indul a pünkösdi hosszú hétvége a Körösvölgyi Állatparkban

A Melis György Vegyes Kamarakórus fellépése a Tessedik Sámuel Múzeumban 2023. május 20-án.

Melis György: Szarvason mindig legyen kórus!