in ,

Önfeledt szórakozás a szentandrási gyereknapon

Az ugrálóvár folyamatosan telt házzal üzemelt. (Fotó: Babák Zoltán)

A Hunyadi János Katolikus Általános Iskola Sulivarázs című délutánja előzte meg a település önkormányzata által szervezett gyermeknapot Békésszentandráson június első szombatján.

A délután során folyamatosan ment az ugrálóvár, volt arcfestés, léghoki és lufihajtogatás is. A polgármesteri hivatal több száz palacsintát sütött, ezzel is kedveskedve a gyerekeknek.

A színpadi programok sora a Dalma Dance Club helyi csoportjának műsorával kezdődött, akik korosztálytól függetlenül mutathatták be tudásukat, míg a vége felé Hevesi Imi állt a közönség elé.

Major Attila, illetve vadásztársai a különböző kutyafajtákkal ismertették meg az érdeklődőket. Elhangzott, egy vadászat során melyik ebet milyen feladatra használják, mire a kisebb testűeket, mire a nagyobbakat.

Nagy sikere volt a Békéscsabai Történelmi Íjászkör tagjai bemutatójának, akik saját készítésű honfoglaláskori korhű viseletben, süvegben, kaftánban, csizmában, tegezel, benne nyilakkal az oldalukon, veretes övben a derekukon, rajta lemezes tarsollyal, késsel, ivóalkalmatossággal ismertették meg kedves sportjukkal. Bemutatták az akkori íjak változatait, a későbbi időkből származó számszeríjat, illetve a korabeli közelharcban használatos kézifegyvereket, szablyákat, fokosokat.

Csermely Ildikó, az Eu-Pro EHS Consulting Kft. ügyvezetője, környezetvédelmi szakértő.

Bemutatták a hulladéktörvény fő változásait

Romanap a Fő tériben.

Roma kulturális nap a Fő tériben