in , ,

Lezárult a megye kettes bajnokság is

Székely Csanádnak nem volt egyszerű feladata, Virág Imre vigyázott rá, plusz érkezik Bozsó László.
Székely Csanádnak nem volt egyszerű feladata, Virág Imre vigyázott rá, plusz érkezik Bozsó László. (Fotó: Babák Zoltán)

A megye II./A osztályú bajnokságban is lezárult az év a szombati nappal. A Hunyadi a Mezőberényt fogadta, míg a Csabacsűdi GyLSE Békésre látogatott.

A 30. forduló mindkét térségi együttes számára döntetlent hozott.

Békésszentandrási HMSE–Mezőberényi LE 2–2 (1–0)

Békésszentandrás, 150 néző. Vezette: Pusztai Zoltán.

Békésszentandrás: Buzás – Bozsó, Olasz István, Tasi K. (Szabó M.), Szabó F., Bakró (Sztricskó), Virág, Balogh M., Lós (Szécsi), Kozák, Romhányi. Játékos-edző: Lós István.

Mezőberény: Rau (Balogh L.) – Fazekas, Tóth J., Kovács Gy., Bereczki (Adamik), Kajlik (Buczkó), Burai, Olej T., Zsíros, Székely (Tóth Cs.), Kanó. Edző: Benyovszki Róbert.

Gólszerző: Virág (11.), Bozsó (74. – 11-esből), ill. Olej T. (72.), Fazekas (83.).

Kiállítva: Olej T. (77. – második sárga lap után). Jó: Kozák, Virág, Olasz István, ill. a vendégek valamennyi játékosa.

A Hunyadi a mezőnyben többet tett a három pont bezsebeléséért, mégis be kellett érnie egyel, mert a berényiek két szép átlövéssel két esetben is egalizálni tudtak.

Lós István: – Kemény mérkőzésen, véleményem szerint nyernünk kellett volna, viszont a Berény két váratlan átlövésből bevette a kapunkat, ezzel kétszer is visszajött a meccsbe. Köszönöm a csapatnak az egész éves hozzáállást!

Benyovszki Róbert: – Következik egy új fejezet és taktika, hogy lehetek a legjobb édesapa. Köszönöm a srácoknak és az elnökségnek a bizalmat és az élményeket, a sporttársaknak, meg a felejthetetlen pillanatokat. Sok sikert a klubnak, a háttérben azért még itt maradok. A mairól? Semmit.

Virág Imre

Békési FC–Csabacsűdi GYLSE 2–2 (1–1)

Békés, 110 néző. Vezette: Rubás Zoltán.

Békés: Takács – Medve, Mester (Mracskó), Kis J., Reszelő J. (Benedek), Római J. (Kovács L.), Laukó, D. Nagy, Kardos, Antal (Rigler), Balázs (Novodomszky). Edző: Fekete Mihály.

Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Gerhát, Varga T., Urbancsok, Pecnyik (Mojzsis), Kasik (Jelen), Tari, Kiss G., Sándor, Király. Játékos-edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Reszelő J. (10.), Benedek (85.), ill. Sándor (29.), Kiss G. (54.). Jó: Mester, Benedek, ill. Sovány, Tari, Király, Kiss G.

Mindkét együttesnek voltak jobb időszakai, ennek megfelelően egy hullámzó játékot hozó mérkőzésen osztoztak meg a pontokon. A döntetlennek talán a hajrában egalizáló hazaiak örülhettek jobban.

Fekete Mihály: – Hektikus mérkőzésen, bármelyik csapat nyerhetett volna.

Boér Zsolt: – Ez a meccs hűen türközte az egész szezonunkat. Jó játékkal sokszor hoztuk magunkat kellemetlen helyzetbe, sok pont maradt bennünk.

Bíró Péter

A bajnokság végeredménye:

1. Mezőhegyes 23 3 2 110–26 72

2. Mezőmegyer 20 6 2 94–29 66

3. Szabadkígyós 18 5 5 59–21 59

8. Békésszentandrás 10 8 10 52–48 38

11. Csabacsűd 8 6 14 47–56 30

14. Doboz 5 6 17 39–88 21

15. Csanádapáca 5 2 21 28–98 17

Romanap a Fő tériben.

Roma kulturális nap a Fő tériben

Repedések között Repedésekről Bíró Gyulával.

Bíróklub Író Gyulával a kastélyparkban