in ,

Megérdemelten került Csabára 1 pont

Pilán Richárd szerezte az első hazai gólt.
Pilán Richárd szerezte az első hazai gólt. (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés vármegyei I. osztály 2. fordulójában a Szarvasi FC 1905 A Békéscsaba 1912 Előre II. csapatát fogadta szombaton. A hazaiak az első negyedórában meglepték a csabai fiatalokat, ez eredményezte a vezetésüket is, melyre zúgó kapufa volt a válasz bő félórányi játék után.

A fordulás után egy gyermeteg góllal egyenlített a szünet előtt tíz emberre fogyatkozó Előre, és sok mozgással pótolta az emberhátrányt. A meccs utolsó negyedében egy lendületes támadásból ismét vezetést szerzett a Szarvasi FC, de a lelkes vendégeknek erre is volt válaszuk, így megérdemelten vittek el egy pontot.

Szarvasi FC–Békéscsaba 1912 Előre II. 2–2 (1–0)

Vármegyei I. osztályú mérkőzés. Szarvas, 200 néző. Vezette: Kató Benedek.

Szarvas: Köteles – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R., Zima (Styecz B.), Simon R. (Magyar), Zahorán, Furár (Deli), Barna, Bány (Czvalinga). Edző: Sajben Gábor.

Békéscsaba II.: Somogyi – Csák, Hursán, Farkas M. (Biró), Cservenák (Pusztai), Mágocsi (Gedó), Bacsa, Sinka, Hodonicki, Farkas Á. (Varga R.), Tóth B. (Csikós). Edző: Jakab Péter.

Gólszerző: Pilán R. (11.), Barna (72.), ill. Csák (47.), Bacsa (80.). Kiállítva: Hursán (44. – második sárga lap után). Jó: Barna, Pilán R., ill. Csák, Gedó, Bacsa, Hodonicki.

Sajben Gábor: Csapatként katasztrofális csődöt mondtunk. Gratulálok a kiválóan felkészített békéscsabai fiataloknak! Ennél többet ma nem érdemeltünk.

Jakab Péter: A kiállítás után sem adtuk fel, nagy erőket mozgósítottunk az egyenlítésért, ez meghozta a sikert. Gratulálok a csapatomnak!

Kepenyes György

Sinka Imre megszegte és körbekínálta a Szurovecz Vince plébános által az ünnepséget megelőző misén megáldott kenyeret.

1000 éven innen és túl

Gyurcsan Tamás r. főtörzsőrmester 2010-től rendőr, 2014-től baleseti helyszínelő, balesetvizsgáló.

Gyurcsan Tamás 13 éve tesz mindannyiunk biztonságáért