in ,

Kicsit ellépett a két listavezető

Babolek Zoltán 72. percben szerzett góljával beállította a végeredményt. (Fotó: Babák Zoltán)

A Békés vármegyei I. osztály 7. fordulójában a tabellát vezető első négy csapat mini felsőházi fordulót vívott. Az élen álló két egyesület, a Gyulai Termál FC (19 pont) és a mögötte egy ponttal lemaradó OMTK ULE 1913 (18) is győzni tudott.

A Harangozó Krisztián nélkül felálló orosháziak pont az Erzsébet-ligeti pályán nem hagytak egy pontot sem. Középpályájukon végig játszotta a 94 percet a nyáron Csabacsűdről Orosházára igazolt Kasik Márk.

A tabella erősorrendje nem változott, csak az előbb említett két csapat lépett el picit a Mezőhegyesi SE (15) és a Szarvasi FC 1905 (14) elől. A mieinket három pontnyira követi a Békéscsaba 1912 Előre II.

Az összecsapás történéseit Kepenyes Gyuri bácsi jegyezte fel:

Már a mérkőzés elején látszott hogy, egy felkészült vendégcsapat érkezett a rangadóra. Ügyesen lezárták a passzsávokat és a párharcok nagy részét megnyerték. A büntetőt megelőző véleményes lesállást ügyesen kihasználva meg is nyerték az első játékrészt. Szünet után a hazaiak próbálták uralni a mérkőzés, a kiállítás után a vendégek létszámfölényét sok mozgással kompenzálták. Két esetben is Salka kapus mentette meg csapatát a góltól, a második oldalon viszont akadt egy eredményes befejező csatár, akik pontot tett a meccsre is. A látottak alapján a vendégsiker megérdemelt.

Szarvasi FC–Orosházi MTK-ULE 0–2 (0–1)

Szarvas, 350 néző. Vezette: Tóth Imre.

Szarvas: Kasik – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R. (Deli), Zima, Máté (Czvalinga), Simon R., Zahorán, Furár, Barna. Edző: Sajben Gábor.

Orosháza: Salka – Kasuba, Szabó Á., Szarvas (Fehér), Papp M. (Kun), Kasik, Burai, Darida, Gedó, Miszlai, Babolek (Bónus). Edző: Buza Barnabás.

Gólszerző: Babolek (23. – 11-esből, 72.). Kiállítva: Simon R. (61. – második sárga lap). Jó: Polonszki, Zima, ill. Kasuba, Szabó Á., Gedó, Miszlai, Babolek.

Sajben Gábor: Az egész mérkőzésen határozatlanul bíráskodó hármas, és csak az egyik oldalon befújt büntető meghatározta a mérkőzés kimenetelét. A játékunk ugyanakkor csak miután tíz emberre fogyatkoztunk volt elfogadható.

Buza Barnabás: Nincs tartalékos csapat, ezt a ma bizonyították a fiúk. Nagyon nagy százalékban kontrolláltuk a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

Kepenyes György

Fotó: Babák Zoltán

“…tablet minden kicsi kézbe…”

Tűzgyújtás Szarvason 2023. szeptember 30-án.

Szent Mihály-napi tűzgyújtás Jeromoskor