in , , ,

Három szoros mérkőzés idegenben

A szarvasi csapat szoros mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot, a Vármegyei I. osztályú bajnokság 10. fordulójának szerda esti nyitómérkőzésén, miután hátrányból fordított a jól küzdő Jamina ellen.

Jamina SE–Szarvasi FC 1–2 (1–1)

Vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés. Gyula, 60 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.

Jamina: Démusz – Horváth M., Leszkó (Simon D.), Kardos, Bogár, Lipták-Pikó, Murvai, Dankó (Gál), Szaszák (Kovács I.), Bencsik, Ökrös. Edző: Varga Péter.

Szarvas: Köteles – Palik, Polonszki, Pilán M., Pilán R., Zima (Kovács Zs.), Simon R., Magyar, Czvalinga (Zahorán), Furár, Barna. Edző: Sajben Gábor.

Gólszerző: Ökrös (13.), ill. Furár (45. – 11-esből), Barna (56.). Jó: Bogár, Bencsik, Démusz, ill. Barna, Magyar, Simon R., Zima.

A Grosics Akadémián megvívott találkozón a vendéglátók szűk negyedóra múltán kihasználták a szarvasi bal szárny kihagyását, és Ökrös révén megszerezték a vezetést. A jaminaiak később is szervezett játékkal semlegesítették a látogatók labdabirtoklási fölényét. A szarvasiak egy kontraakció végén kiharcolt büntetőből egalizáltak közvetlenül a szünet előtt, ám a második félidőre már frissebben jöttek ki. A széleken tudtak ellenfelük mögé kerülni, a vezetőgóljukat is így szerezték Barna fürgesége révén. Az erzsébethelyiek igyekeztek frissíteni, de Köteles kapujára kevés veszélyt jelentettek, a másik oldalon viszont maradt ki ziccer.

Varga Péter: – A könyvnek a kétharmadáig eljutottunk már, de a történetünk emiatt még nem kerek. Viszont az az alap már rendelkezésünkre áll, amire tudunk építkezni. Az első félidőben nyújtott teljesítményt kell 90 percre kiterjesztenünk és a támadójátékot hatékonyabbá tennünk. Ezzel együtt büszke vagyok a srácokra, mert egy jobb csapattól így ki lehet kapni.

Sajben Gábor: – A korai bekapott gól után futottunk az eredmény után. Hatalmas fölényben játszottunk, ha a helyzeteink felét berúgjuk lezárhattuk volna a meccset. Senkinek nem lesz egyszerű a Jamina ellen nyerni!

A megyei másodosztályban a Hunyadi és a Csabacsűdi GyLSE is utazott szombaton.

Két ponttal tovább növelte előnyét a Vármegyei II./A osztályú bajnokságban a kondorosi csapat. A veretlenül menetelő újonc ezúttal a második félidőre tíz emberre fogyatkozó szentandrásiak ellen fordított látványos hajrában, és mivel a további közvetlen riválisai döntetlenre végeztek, immár 8 egységgel vezeti a mezőnyt.

Kondorosi TE–Békésszentandrási HMSE 4–3 (2–3)

Kondoros, 260 néző. Vezette: Saitz Dániel.

Kondoros: Gritta (Kajári) – Rafaj P., Mile, Rafaj R. (Kurucz), Csicsely, Czvalinga, Bákai B. (Mladonyiczki), Szebegyinszki B. (Varga E.), Paluska, Rafaj M., Takács M. (Dananaj). Edző: Janis János.

Békésszentandrás: Buzás – Szebegyinszki R., Olasz István, Pecznik, Csipai (Kozák), Szűcs, Lós, Szécsi, Virág (Balázs), Sztricskó, Tasi K. Játékos-edző: Lós István.

Gólszerző: Paluska (23., 35.), Mladonyiczki (81.), Takács M. (84.), ill. Virág (14.), Pecznik (18.), Szűcs (44.). Kiállítva: Lós (50. – második sárga lap után).

A kistérségi rangadó a pontatlanságok és a pontrúgások meccsét hozta, ennek ellenére igen jól szórakozhatott a népes publikum. A szentandrásiak az első félidő első felében alaposan meglepték a listavezetőt, ám azután magra találta a házigazda, de hiába egyenlített, a jól játszó vendégeknek erre is volt válaszuk. Szünet után azonban saját dolgukat tették nehézzé a kiállítással, nem is bírták el az egy félidőnyi emberhátrányt. A KOTE nagy hajrában maga javára fordította a meccset, megőrizve veretlenségét.

Janis János: – Már a meccs előtt éreztem, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, ami be is igazolódott, mivel végig mi futottunk az eredmény után. A hajrában igazi férfimunkával tudtuk megfordítani a meccset, büszke vagyok a csapatra.

Lós István: – Nagy mezőnymunka mellett, nehezen bontakoztak ki a csapatok. Az első félidőben a kontrajátékunk kiválóan működött. Sajnos a folytatásban a kiállítás miatt nehéz helyzetbe kerültünk, viszont három-kettőnél lezárhattuk volna a meccset, de sajnos kimaradt a lehetőség. A ránk nehezedő nyomást pedig nem bírtuk el, így keserű szájízzel, pont nélkül kell távoznunk.

Jankovics László

Mezőkovácsházi TE–Csabacsűdi GYLSE 1–2 (1–1)

Mezőkovácsháza, 40 néző. Vezette: Gyebrovszki György.

Mezőkovácsháza: László – Almádi, Lakatos, Nagy L. (Jancsó), Multyán P., Krajcsi, Ondos, Blahó, Budás (Szokai), Bereczki, Andrej. Edző: Matuz Tamás.

Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Gerhát (Styecz), Tari, Szín (Rétes), Sándor, Tasi N. (Pecnyik), Király, Kiss G., Liska (Hraskó), Mojzsis (Szedlják G.). Játékos-edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Budás (9.), ill. Sándor (23.), Rétes (88.).

Döntetlen színezetű mérkőzésen, a végén egy szerencsés helyzet után a vendégek elvitték a három pontot. A kovácsházi csapat a végére elfáradt, de a mérkőzésen több nagyobb helyzetet dolgozott ki, így reális pontszerzési esélyt szalasztott el.

Matuz Tamás: – Ma jó sanszunk volt a pontszerzésre, de az „Istenek” nem voltak velünk.

Boér Zsolt: – Sikerült alulmúlni a múlt heti teljesítményünket is. Csak a szerencsének köszönhetjük, hogy három ponttal távozunk. Gratulálok a hazai csapat küzdőszellemének és remélem, hogy nekünk ennél csak jobb jöhet.

Berka István

Átadták a Szlovák Emlékházat és közösségi teret Csabacsűdön.

Szlovák Emlékházat adtak át Csabacsűdön

Misi mókus a kamrában