in ,

Szent László Érem kitüntetésben részesült Tusjak Tamás

A kitüntetést Tusjak Tamásnak Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át.
A kitüntetést Tusjak Tamásnak Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át. (Fotó: MTI)

Nemzeti ünnepünk, Október 23-a alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, a Polgárőrség érdekében végzett kimagasló munkája elismeréséül kitüntetésben részesítette Tusjak Tamást.

Indoklásában a következő áll: Vezetőként a Polgárőrség szervezésében, társadalmi elismerésében és a bűnmegelőzés eredményeinek elérésében tanúsított kimagasló tevékenységéért az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége „Szent László Érem” kitüntetést adományozott Tusjak Tamás Mihálynak, a Szarvasi Polgárőr Egyesület elnökének.

A kitüntetést Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át.

Tusjak Tamásnak nem az első országos szintű kitüntetése a mostani, tíz évvel ezelőtt érdemelte ki a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, ami a polgárőrségen belül a legmagasabb elismerés.

Kérdésünkre Tusjak Tamás a hírhez a következőt fűzte hozzá: A kitüntetés nem az én érdemem, hanem azé a csapaté, akik mögöttem álltak az elmúlt három évtizedben, illetve köszönet illeti azoknak, akik a polgárőrség mögött álltak ezen idő alatt.

A Madách 200 címmel meghirdetett irodalmi vetélkedő eredményhirdetésén a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében 2023. október 23-án: Herczegh Péter színművész, Török Kata főkoordinátor, az első helyezett szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium Csodaszarvas csapata – Kasnyik Hédi, Bánfi Péter, Major Zsófia – Pécsváradi Antal felkészítő tanárral, valamint Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke és L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója.

Madách 200 – A Vajda Csodaszarvasa hozta el az első díjat

Orosháza: Kötelező maszkviselés a krónikus- és belgyógyászati osztályokon