in ,

Karnyújtásnyira a csillagoktól

Valahogy így érezték magukat a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia ifjú növendékei a hétvégén Budapesten. Mint ismeretes október 24 és 29 között hazánkban került megrendezésre a Felnőtt WKF Karate Világbajnokság, amelynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont.

A világ karatésainak színe-java, köztük számos magyar induló is tatamira állhatott a fantasztikus hangulatú versenyen. Nem volt kérdés, hogy a fiatalok is részesei legyenek ennek az élménynek.

A hétvégi döntők csúcspontja magyar szempontból Hárspataki Gábor összecsapása volt egyiptomi ellenfelével. A fordulatos, idegtépő három percet egy emberként szurkolva végig a lelátóról az újabb nemzedék megtapasztalta, hogy mennyi minden múlik az időzítésen, a koncentráláson és a bírói döntéseken. Bár volt néhány másodperc, amikor elhittük, hogy a legszebb álmunk valóra vált, a bírói csapat Hárspatakit hozta ki ezüstérmesnek.

Aznap délután Kákosy Olívia parakaratés aranyérme enyhítette a csalódottságot.

A fáradalmakat szombat este egy karatés jóbarát otthonában pihenhette ki a lelkes ifjúság, akinek ezúton is hálásan köszönjük nagyvonalú vendéglátást.

Vasárnapra is volt bőven szurkolnivaló: a magyar női kumitecsapat küzdött, végül az ötödik helyen zártak.

S hogy mi volt a legnagyobb élmény ebben a két napban? Megkérdezve a fiatalokat szinte mindannyian ugyanazt mondták: a legnagyobb élmény Hárspataki Gábor döntője volt. Élőben látni ennyi nagyszerű sportolót, megtapasztalni egy színvonalas világverseny hangulatát nemcsak szórakoztató, hanem egyszerre inspiráló, motiváló. Távlatokat és perspektívát nyújt, hogy van miért küzdeni és talán egyszer szarvasi versenyzőnek is szurkolhatnak majd egy következő világbajnokságon.

Bődi Etelka

Újratanulták a kemencézés tudományát

Simon Róbert lábáról ezúttal Soczó Szabolcsnak sikerült leszednie a labdát.

Egy edző sem volt maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével