in

Szalai Anita és Farkas Zalán országos sakkeredményekkel térhetett haza csapatbajnokságokról

Az ifjú szarvasi titánok Anita és Zalán, nap mint nap kitartóan edzenek, versenyeznek, építgetik sakktudásukat, és ma már mindketten a Makói Spartacus-Vasas Sportegyesület igazolt utánpótláskorú játékosai. Az elmúlt hetekben ifjúsági csapatukkal jelentős országos versenyeken mérettették meg tudásukat két makói társukkal: Győri Gáborral és Győri Bálinttal együtt.

2023. október 21-22-én zajlott Hódmezővásárhelyen a 2023. évi U1800 csapatverseny, melyen 1800 ÉLŐ alatti értékszámmal rendelkező 4 fős csapatok vehettek részt. A csapatbajnokság nem korcsoportos verseny volt, így 8 és 71 év közöttiek ültek le sakkozni szép eredmények reményében. A Makói SVSE ifjúsági csapatának a verseny végén erős hajrával sikerült is felállni a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

A hódmezővásárhelyi verseny mintegy bemelegítője volt a 2023. november 2-5. között megrendezett Magyar Nemzeti Gyermek Sakk Csapatbajnokságnak. A színvonalas bajnokságnak a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem adott otthont a Magyar Sakkszövetség szervezésében. A rendezvény rangját jól mutatja, hogy közel 300 sakkozó ült le a táblák mellé, összemérvén tudásukat más csapatok versenyzőivel. Az ország legrangosabb egyesületei képviseltették itt magukat.

Anita és Zalán csapata a versenyen 7. rangsoroltként kezdett a 27 indulóból, és mindvégig szépen menetelt a döntő felé – csapatvezetőjük szakmai támogatásának és motivációjának köszönhetően. A gyerekeket nagy büszkeséggel töltötte el, hogy az utolsó fordulót már a bajnoki cím várományosai ellen játszhatták. A makói-szarvasi összetételű csapatnak a negyedik nap végére sikerült megszereznie a rangos oklevelet érő 5. helyezést. Első táblásuk, Győri Gábor remek teljesítményével a tábladíjat is kiérdemelte.

A verseny fordulónkénti eredményei:

  1. Barcza Gedeon SC 2 – Makói SVSE: 0 – 4
  2. Makói SVSE – Testnevelési Egyetem SE 1: 0,5 – 3,5
  3. Barcza Gedeon SC 1 – Makói SVSE: 2,5 – 1,5
  4. Makói SVSE – Szombathelyi SI 2: 4 – 0
  5. Arrabona SE – Makói SVSE: 1,5 – 2,5
  6. Makói SVSE – Haladás VSE: 2,5 – 1,5
  7. Makói SVSE – Aquaréna Kőbánya SC: 1,5 – 2,5

S hogy mi volt a legnagyobb élmény ebben a négy napban? Igaz csapattá válást hozott a Makói SVSE ifjúsági utánpótláskorú játékosainak. A fiatal sakkozóinknak távlatokat és perspektívát nyújtott, hogy van miért küzdeni. Nagy örömmel és rengeteg motivációval járnak továbbra is versenyekre, melyben nagy segítséget nyújtanak a támogatóik.

A szarvasi Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. egyedi tervezésű egyesületi pólókkal járult a Makói SVSE U12 csapatának egységes megjelenéséhez, melyért a csapat és az Egyesület ezúton is hálás köszönetét fejezi ki!

F. G.

Takács János (88) a Gólgyártókból vezeti a góllövőlistát. Ezúttal Valastyán Balázs meg tudta akadályozni, hogy tovább növelje pontjainak számát.

42 gól esett a harmadik játéknapon

Rendhagyó bejárás a Pavilonnál 2023. november 8-án.

Rendhagyó bejáráson vette vissza az önkormányzat a Pavilont