in , , ,

3×3 pont idegenből

A Szarvasi FC 1905 stadionja.
A Szarvasi FC 1905 stadionja. (Fotó: Babák Zoltán)

Mindhárom számunkra érdekes csapat idegenben játszotta téli pihenő előtti fordulóját.

A sort pénteken a vármegyekettes Csabacsűdi GyLSE kezdte. Ők a 13. forduló első mérkőzésén Békéscsabára, a vasutasok otthonába látogattak.

A 4-es honvéd utcában csabacsűdi sikerrel zárult a Vármegyei II./A osztályú bajnokság 13. fordulójának pénteki nyitó mérkőzése. A házigazda csabai vasutasok hiába vezettek az első félidőt követően, mert a meccs második részében sikerült fordítani a nagy elánnal küzdő vendégeknek, így a MÁV hazai pályán nyeretlen maradt ősszel.

Békéscsabai MÁV SE–Csabacsűdi GYLSE 1–2 (1–0)

Vármegyei II./A osztályú labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 40 néző. Vezette: Gyuga Zsolt.

Békéscsabai MÁV: Bócsik – Matuska, Erdélyi (Ádász), Viczián, Morva, Takács K. (Sipiczki), Vozár, Zsibrita (Gedó), Kőszáli (Bánlaki), Turcsek, Kovács Gy. Edző: Dohányos Zoltán.

Csabacsűd: Kugyela – Jelen (Rétes), Varga T., Pecnyik (Hajdú), Gerhát, Styecz (Hraskó), Tasi N. (Lénárt), Viszkok G. (Viszkok Cs.), Sándor, Tari, Kiss G. Játékos-edző: Boér Zsolt.

Gólszerző: Vozár (35.), ill. Sándor (56.), Pecnyik (72.).

Végig kellemetlen hűvös, esős időben gyűrték egymást a csapatok. A zavaró körülmények közepette nem igazán alakult ki folyamatos játék, egy szerencsés találattal szereztek vezetést a házigazdák félidő hajrájában. A csabacsűdieket dicséri, hogy hátrányban is bátran jöttek ki a szünetről és hamarjában kiegyenlítették az eredményt, majd egy szögletből, a szél segítségével a győztes gólt is.

Dohányos Zoltán: – Röhejes kapott gólokkal, folytattuk remek hazai szereplésünket.

Boér Zsolt: – Az első félidőben megtettük amit kellett, de egy pontrúgást követő figyelmetlenségből kaptunk. A második félidőre olyan elánnal jöttünk ki, aminek csak ez lehetett az eredménye.


A Szarvasi FC 1905 nem ment messzire a vármegyei első osztály zárónapján. A 14. fordulóban Nagyszénáson vendégszerepelt a bajnokság félidejében a dobogó harmadik fokán álló szarvasi csapat.

Nagyszénás SE–Szarvasi FC 2–3 (1–2)

Nagyszénás, 80 néző. Vezette: Fekete Zoltán.

Nagyszénás: Lévai – Godár (Kálmán), Kovács L. (Simon L.), Kókai, Kukovecz, Gazsi, Szlovák, Márk, Nagy M., Nagy Sz. D., Sebők. Edző: Juhász Norbert.

Szarvas: Kasik – Zahorán, Pilán M., Máté, Palik, Magyar (Czvalinga), Simon R., Kovács Zs. (Bány), Furár, Zima, Barna. Edző: Sajben Gábor.

Gólszerző: Nagy Sz. D. (27.), Gazsi (75.), ill. Kovács Zs. (4.), Barna (37.), Simon R. (50.). Kiállítva: Simon R. (60. – második sárga lap). Jó: Szlovák, Nagy M., ill. Máté, Pilán M., Zima, Czvalinga, Kovács Zs.

A korai gól nem fogta meg a hazai csapatot és többször is csak az utolsó pontatlan passzok miatt nem egyenlített előbb. Miután ez megtörtént, továbbra is nyílt játék folyt, a szünetre pedig újra a Szarvasnál volt az előny egy kapusról kipattanó labda bekotrásával. A második félidei szép Simon találat eldönteni látszott a mérkőzést, de a kiállítás visszahozta a szénási reményeket. Jött is a szépítés, a hátralévő időben viszont több gól már nem született, pedig mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei rá.

Juhász Norbert: – Elkerülhető gólokat kaptunk az első félidőben, a játék összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

Sajben Gábor: – Az elkerülhető kiállításig jól játszottunk, uraltuk a mérkőzést. Nem sikerült idő előtt lezárni, de így is megérdemelten nyertünk. Jó pihenést kívánok a játékosoknak, és sok sikert a szénási csapatnak!

Asztalos Gábor

–––

Mezőberénybe látogatott a Hunyadi a vármegyekettő 13. fordulójában.

Mezőberényi LE–Békésszentandrási HMSE 0–1 (0–0)

Mezőberény, 50 néző. Vezette: Rubás Zoltán.

Mezőberény: Rau – Fazekas, Tóth J., Buczkó, Szabó Zs., Kajlik, Kovács Gy. (Gézárt), Gschwindt (Machó), Zsíros, Adamik (Székely), Kanó. Edző: Gézárt Zoltán.

Békésszentandrás: Buzás – Olasz István, Szabó M. (Banász), Pecznik, Csipai, Szűcs, Lós, Szécsi, Virág, Tasi K., Sztricskó. Játékos-edző: Lós István.

Gólszerző: Csipai (81.).

Az alaposan felázott pályán nem igazán alakult ki játék, így azután a helyzetek sem hemzsegtek. Már-már úgy tűnt, hogy a felek megosztoznak a pontokon, amikor a vendégek a hajrában megszerezték a győztes találatot.

Gézárt Zoltán: – Egyenlő erők küzdelmében igazi helyzet nélkül győzött a vendégcsapat. Tipikus egygólos mérkőzés volt.

Lós István: – Egyenlő erők küzdöttek a mai napon. A mély pályán nehéz volt támadásokat vezetni, érezhető volt, hogy egyetlen gól döntheti el a pontok sorsát, amit nekünk sikerült megszerezni.

Budai István

Fotó: KDNP Facebook

Újraalakult a szarvasi KDNP

A Sóska, sültkrumpli darab rendezője, Gulyás Hermann Sándor, és a szereplők, Timkó János, Boronyák Gergely és Ragány Misa.

Egy előadás, négy férfi, meg egy kis foci