in

Az első gyertyát Edit néni gyújtotta meg Szentandráson

Az első gyertyát Kitajka Béláné, Edit néni, a szombati Szent András-nap díjazottja gyújtotta meg.
Az első gyertyát Kitajka Béláné, Edit néni, a szombati Szent András-nap díjazottja gyújtotta meg. (Fotó: Babák Zoltán)

Az idei adventi időszak a legrövidebb, ami a naptár szerint előfordulhat. December 3-án volt az első adventi vasárnap, így az utolsó 24-re, szentestére esik.

Tegnap délután a Békéssy János Helytörténeti és Hagyományőrző Egyesület tagjai kedveskedtek azoknak, akik az ünnepekre való felkészülést a Templomtéren közösségben szerették volna kezdeni.

“Elérkeztünk az év legmeghittebb időszakához, adventhez”, mondta Hévizi Róbert, az egyesület elnöke, miután a tagok és a szimpatizánsok a kereszt elé vonultak, hogy elfoglalják helyüket a mikrofonok mögött. Műsorukban karácsonyhoz illő verseket, énekeket adtak elő. Elsőként Petőfi Sándor Karácsonykor című költeményét Hévizi Róbert, Sík Sándor napkeleti bölcsekről írt versét Mrena Mária mondta el. Pilinszky János adventi gondolatait dr. Kulik Éva, Kárász Izabella Jön Krisztusod című versét Benedek Erika olvasta fel. Köztük az egyesület tagjaiból álló kórus adventi dalokat énekelt.

Az első gyertyát Kitajka Béláné, Edit néni, a Szent András-nap idei díjazottja gyújtotta meg, aki Benedek pápa szavait tolmácsolta: Az advent gyönyörű feladata, hogy mindannyiunkban felébressze a jóság emlékét, hogy ezzel utat nyisson a reménység felé.

Időközben felgyulladt Szalai Brigitta és csapata Körösbe helyezett adventi koszorúján is az első gyertya.

Offline – régi és új

Gyurcsik Andrea, 2023 Rózsa Borka-díjasa.

Az óvodapedagógia fedélzetén