in ,

A motoros Mikulás és a jó gyerekek

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra.
Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra. (Fotó: Tatai László)

Szarvason már megszokott, hogy a Mikulás is tartja a XXI. század tempóját, és motorral érkezik a jó gyerekekhez. Nem volt ez másként 2023. december 5-én sem. A Zenepavilonnál várakozók sokaságát a Ramazuri zenekar hangolta jókedvre muzsikájával.

Mikor már úgy tűnt, hogy minden téli dal terítékre került, meg is érkezett csillogó-villogó motorján a Mikulás. A krampusz-brigád a helyszínen várta a szaloncukor-osztó piroskabátos fehérszakállút, s a közönség körében csinálták a fesztivált a jókedvet.

A Mikulást, a gyerekeket és a szülőket dr. Dósa Zsuzsa, a Cervinus Teátrum igazgatója és Molnár Etele alpolgármester köszöntötte. Miután a Mikulás is kérdezősködött, kiderült, hogy Szarvason minden gyerek jó gyerek, s a cipőjét is csillogóra tisztítva teszi ki este a megszokott helyére.

Amikor mindez megvolt, nem maradt más hátra, mint a szaloncukor osztás, ami azért nem volt rövid idő – lévén nagyon sok gyerek – de a Ramazuri zenekar segített a várakozás perceiben, így a szarvasi jó gyerekek elégedettek is voltak, midőn hazafelé indultak.

Tatai László

Csabacsűdön járt a Mikulás.

Személyesen találkozhattak a Mikulással a gyerekek Csabacsűdön

Slovenský deň – Szlovák nap a Trefortban