in ,

Személyesen találkozhattak a Mikulással a gyerekek Csabacsűdön

Csabacsűdön járt a Mikulás.
Csabacsűdön járt a Mikulás. (Fotó: Babák Zoltán)

Másodízben szervezte meg a gyerekek számára a Mikulással való találkozót a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület kedd délután. Az egyesület tagjai meleg teával, zsíros kenyérrel, szaloncukorral, mézeskaláccsal, csokoládéval, mogyoróval vendégelték meg a találkozóra érkező kisebb vendégeket. A nagyobbakat is meleg itallal fogadták, de az nem tea volt.

Az év e várva várt napján érkeztek is a csemeték a kemence mellett ülő pirosruhás elé. Negyven család 81 gyermeke jött el, hogy lássa a Lappföldről érkezett vendéget, de kíváncsiak inkább arra voltak, mit is rejt a zsákja. Senki sem ment üres kézzel haza. Az ajándékok és csomagok kiosztásában a vele érkező manó és krampusz is segített neki. Úgy néz ki, Lappföldet is elérte az, hogy egyenlő jogokat kell biztosítani mindkét nemnek minden munkakörhöz, mert feltűnt két Mikulás-tanuló hölgy is. Előttük azért még hosszú út áll, hogy ők rázhassák a csengőt, fejenként legalább 100 kilót fel kell szedniük.

A Mikulás ideutaztatását, fogadását és táplálását a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület a 2022-es évben a számukra felajánlott adó 1 százalékok erre a célra elkülönített keretéből valósította meg. A fennmaradó összegből a Trefort fenyőünnepére további ajándékokat vásároltak, csakúgy, mint előre tekintve a 2024-es gyermeknapra is.

Ma a Mikulás tovább folytatja csabacsűdi programját. Városnézés keretében fog szaloncukrokat osztogatni azoknak, akikkel összefut a település utcáin.

Kitajka Béláné, Edit néni vehette át a Békésszentandrás Kiváló Pedagógusa Kitüntető Díjat.

Három év után ismét nyilvánosság előtt zajlott a Szent András-napi ünnepség díjátadója

Motoron érkezett a Mikulás Szarvasra.

A motoros Mikulás és a jó gyerekek