in

Több, mint 20 éves múltra tekint vissza a Mindenki karácsonya

1500 adag töltött káposzta került kiosztásra az idén a Mindenki karácsonyán.
1500 adag töltött káposzta került kiosztásra az idén a Mindenki karácsonyán. (Fotó: Babák Zoltán)

Több, mint 20 éves múltra tekint vissza a Csík Attila, Szenes János és a SZIA Egyesület indította Mindenki karácsonya elnevezésű jótékonysági esemény, amit a Szarvasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai szervezésében az idén december 13-án rendeztek.

A több, mint két évtizedre visszamutató sorozat több helyszínváltozást követően hosszú éveken keresztül az Árpád Hotel dísztermében zajlott. Amikor jött a covid, ez a hagyomány megszakadt, ám a sorozat nem. Akkor Tóth Tamásné igazgató és munkatársai a közösségi érintkezős szabályainak megfelelő környezetet alakítottak ki a szolgálat udvarán ahhoz, hogy biztonságos körülmények között tudják az adományokat átadni.

A szükség kikényszerítette körülmény olyannyira jól vizsgázott, hogy a továbbiakban is megtartották az udvari sátorban ütemezetten történő átadót.

Az idén 300-350 család képviselőjét invitálták erre a napra a sátorba, hogy a família méretétől függően elosszák és átadják az 1500 adag töltött káposztát, valamint az Élelmiszerbank által felajánlott száraz és tartós élelmiszereket, gyümölcsöt és bejglit.

A Tóth Tamásné megfogalmazása szerint ez olyan informális kapcsolatot tesz lehetővé az ügyfelekkel, ami a későbbiekben segíti a formális kapcsolatok eredményességét.

Molnár János és Nánási Attila az Alföld Quartettel 2023. november 25-én a Cervinus Teátrum kamaratermében.

Örömzene – karácsonyra hangolódva

Az Erzsébet ligeti Pavilon 2023. december 21-én.

Pavilon karácsonyra