in ,

Karateakadémia: hat érem Szlovéniából

Nem hiába utazott el öt szarvasi karatés Velenjébe. Nagy Máté két korosztályból is aranyérmet hozott.

Nagy Máté, Bagi Ádám, Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita és Ruzsinszki Balázs a szlovéniai Velenjében 2024. február 18-án rendezett nemzetközi versenyen.
Nagy Máté, Bagi Ádám, Bagosi Marianna, Szebegyinszki Rita és Ruzsinszki Balázs a szlovéniai Velenjében 2024. február 18-án rendezett nemzetközi versenyen.

Szombat délben az akadémia elől indult útjára karatésaink kisbusza, hogy nekivágjon a közel hatszáz kilométeres útnak, melynek célja a Celje mellett lévő Velenje volt. Vasárnap itt került megrendezésre a szlovénok által 18. alkalommal szervezett nemzetközi verseny, melyre 8 ország 88 egyesületének 854 versenyzője adta le levezését. Betegségek miatt a tervezett 8 fő helyett végül csak 5 versenyző regisztrált Szarvasról.

Csapatunkból Bagi Ádám kezdett, aki magabiztosan három mérkőzést megnyerve a döntőbe verekedte magát gyors leindításaival. A döntőt sajnos nem sikerült hoznia, így egy ezüstéremmel kezdte meg a szarvasiak sorozatát.

Egy korosztállyal feljebb Ruzsinszki Balázs lépett tatamira. Első mérkőzését ő is sikerrel vette, a második körben azonban elakadt a későbbi horvát győztessel szemben. A vigaszágon javítani tudott, két meccset nyerve bronzéremmel zárta a versenyt.

Hasonlóan végeztek a kadet lányok is. Szebegyinszki Rita meccsről meccsre lépkedett előre dinamikus bepattanásaival, a döntőbe jutásért zajló meccsen olasz ellenfelétől azonban beszedett egy fejrúgást. Még ezt is sikerült visszahoznia, egy közeli akcióból ő is talált egy gyors uramawashival, de az első szerzett pont előnyével végül ellenfél jutott tovább. A bronzmeccsen Rita is kiköszörülte a csorbát, és éremmel térhetett haza.

Bagosi Marianna a legnagyobb súlycsoportban versenyzett. Jól ismerte fel a helyzeteket, határozott gyors ütésekkel és rúgásokkal nyerte első mérkőzését. A második körben egy hajtós mérkőzésen nagy adok-kapokban mindent megtett a győzelemért, több találatot is sikerült bevinnie, de a mérleg ellenfele javára billent. A bronzérmet végül Panka is begyűjtötte horvát ellenfelével szemben.

A nap végére maradt Nagy Máté, aki két kategóriában is jeleskedett, U21-ben és a felnőttek között is minden mérkőzését hozta tempófogásokkal, megelőzésekkel, dobásokkal és leindításokkal, így duplán bearanyozta a Dél-Alföldi Regionális Karate Akadémia szlovéniai szereplését.

Ruzsinszki György edző

CISM emlékfutás Szarvason

Szentmártoni Imre és Korbely István a Duna Televízió képernyőjén.

Korbely István St. Martinnal a Duna Televízióban