in

Ligetesedve nyit újra az Aranyszarvas

Az Aranyszarvas Panzió menedzsmentje.
Az Aranyszarvas Panzió menedzsmentje. (Fotó: Babák Zoltán)

A Liget Hotel Szarvas legnagyobb idegenforgalmi szálláshelyadója, legnagyobb idegenforgalmi adó befizetője. Menedzsmentje hosszú ideje szemezett már a Szarvas legszebb panorámájú Körös-parti telkén található panzióval, ismerte el Bogdán Tamás hoteligazgató annak apropóján folytatott beszélgetésünk elején, hogy tovább bővítik szálláshely-szolgáltatási és vízparti szabadidős tevékenységeiket.

A tavalyi év végén nagy levegőt vettek, és úgy döntöttek, most megragadják az akkor nyíló lehetőséget, és az idei tavasztól az üzemeltetésükbe veszik a szállodakomplexumot.

Az átvétel megtörtént, a panzió március 28-án, csütörtökön, az étterem pedig péntek déltől fogad először vendéget.

A Liget Hotel és az Aranyszarvas Panzió két különböző brandet képvisel majd a jövőben, de az ezeket összekapcsoló menedzsment és üzemeltetői csapat háttere garantálja megbízhatóságot, az ott megszokott minőséget, jelentette ki Bogdán Tamás.

A kezdeti négyfős apartmanokkal bíró két épület mellé a közelmúltban épült egy harmadik is, aminek a földszintjén rendezvényterem, két emeletén összesen nyolc két háló- és két fürdőszobás kényelmes lakosztály került kialakításra, így a szálláshelybővítésnek köszönhetően mintegy százfősre bővült szállóvendégkapacitásuk.

A Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország Makettpark közelsége lehetőséget nyújt arra, hogy ott egy jól működő éttermet üzemeltessenek, olyan minőségi vendéglátást teremtsenek, ami mind kínálatában, mind árait tekintve széles kört tud megszólítani. A hely tökéletesen adott hozzá, vallja a szakember, akinek a turizmuson belül az éttermi vendéglátás a szívéhez legközelebb álló szegmens.

Panoráma az Aranyszarvas Panzió Körös-partjáról.
Panoráma az Aranyszarvas Panzió Körös-partjáról. (Fotó: Babák Zoltán)

Elárulta, az étterem nemcsak a szállóvendégek kiszolgálására lesz nyitva, hanem déltől kezdve á la carte étteremként fog üzemelni, ahová bárki betérhet ebédelni, vacsorázni. Az étlapról szólva megemlítette, hogy azon néhány saláta, leves és desszert mellett annál bővebb főételkínálat fog szerepelni, illetve gyermekeknek szóló ételekkel is készülnek.

Miután az étterem a bejárat mellett található, lehetőség nyílt számukra, hogy az utca felé is nyissanak, így a Szarvasi Arborétumba és a Mini Magyarország Makettparkba évente érkező mintegy százezer vendég étvágyát is felkeltsék, ugyanakkor a szarvasiak figyelmét is szeretnék magukra vonni, hiszen az Aranyszarvas Panzió kényelmes sétányira van csak a várostól.

“Igyekszünk olyan árazás mellett olyan kínálattal összeállítani az ét- és az itallapot, hogy az a környékbelieknek is csábító legyen”, ígérte Bogdán Tamás.

Visszakanyarodva a szolgáltatásokra elmondta, hogy a panzió területén van négy wellnessház, amiben a finn szauna és a jakuzzi mellett főzőhely és tusoló is van. Ezeket – kizárólag a főszezonon kívüli időszakban – a szállóvendégek mellett akár kívülről érkező baráti társaság, család is kibérelheti egy-egy napra, előzetes egyeztetést követően.

A szarvasiak számára nyitott lesz a medencetér is. Ezt – a szállóvendégek aktuális  napi létszámának függvényében – strandbelépő megváltásával tehetik meg.  Az úszni, sportolni vágyókat több Körös parti stég szolgálja ki, de igénybe vehető lesz a számos bérelhető vízi sporteszköz, kenu, vizíbicikli, evezős csónak vagy éppen SUP is.

Az Alma és a Búzavirág csoportos gyermekek a Mezőtúri Túri Fazekas Múzeumban.

Népi kismesterségek nyomában – Mezőtúri Túri Fazekas Múzeum

2024. március 23-án a Kecskeméti NKSE ellen lépett pályára a Szarvasi NKK.

Győzelem a felsőházi rájátszás nyitányán