in

Gémesi Csanád olimpiai bronzérmes vívó a Szarvasi Moziban

Gémesi Gergely, Gémesi Csanád és beszélgetőtársuk, Szigeti Anna
Gémesi Gergely, Gémesi Csanád és beszélgetőtársuk, Szigeti Anna (Fotó: Babák Zoltán)

Gémesi Csanádról, olimpiai bronzérmes, Európa- és világbajnok vívóról szól az a dokumentumfilm, amit a közelmúltban vetítettek a Szarvasi Moziban.

Rendezője Gémesi Gergely volt, akinek unokatesóként az edzéseken és a versenyeken túl alkalma volt betekinteni kamerájával a vívó csak kevesek számára látható családi életébe is, ezzel szerette volna bemutatni a sportemberen túl az embert is, illetve azt az értékrendet, amelyet nemcsak a sportnak, hanem a családnak is köszönhetett Gémesi Csanád.

A vívó elsőre nemet mondott unokatesója ötletére, de az nem hagyta veszni elképzelését, így végül Csanád ráállt a dologra, és megkezdődhetett a forgatás. Az 57 perces film elkészítésében sokat segített mindkettőjüknek, hogy együtt nőttek fel, ahogy szaporodtak a felvételek, egyre jobban belejött a mindenki.

Gémesi Csanád edzőtáborozások során rendszeresen megfordul Szarvason, derült ki a vetítés végén Szigeti Anna sportolóval, illetve a film rendezőjével folytatott beszélgetéséből, ahogy az is, hogy film készítésekor még “csak” olimpiai bronzérmes sportoló édesapja és nagybátyja, sőt egyik testvére is vívott.

Nem bírt a Szarvas az előrésekkel

Nem bírt a Szarvas az előrésekkel

25 országból érkeztek kutatók a FAO és a MATE Liget Hotelben rendezett workshopjára.

Szarvason tartotta workshopját a FAO