in ,

Bemutatkozott a Fidesz-KDNP szarvasi csapata

Dankó Béla országgyűlési képviselő és Hodálik Pál, a 2024-es önkormányzati választások fideszes polgármesterjelöltje. (Fotó: Jenei Péter)

Dankó Béla a Fidesz választókerületi elnöke, Szarvas város országgyűlési képviselője mutatta be az önkormányzati választás fideszes jelöltjeit egy április 9-én – két hónappal a választás előtt – a szarvasi Fidesz-irodán tartott sajtótájékoztató keretében.

A kiindulóhelyzetet vázolva elmondta, hogy Babák Mihály – aki külföldi útja miatt nem tudott jelen lenni a sajtótájékoztatón – több évtizedes sikeres munka után tájékoztatta arról, hogy a 2024-es helyhatósági választáson nem kíván indulni. Ezt figyelembe véve tett javaslatot a Fidesz helyi csoportja polgármester jelöltre és képviselőjelöltekre, amit előbb a megye csoport véleményezett, majd az országos választmány „szentesített”. Polgármester jelölt lett e folyamat után Hodálik Pál, akivel aztán közösen rakták össze a csapatot, melynek egy része tapasztalt jelöltekből, a másik része pedig újoncokból áll, de mindenképpen olyan emberekből, akikről feltételezik, hogy Szarvas fejlődését tovább tudják vinni.

Hodálik Pálról Dankó Béla elmondta, hogy  volt a város alpolgármestere, így ismeri a kihívásokat, a városvezetés szépségét és nehézségét is. – Minden adott – a helyismeret, a helyi kötődés –, hogy jó polgármester legyen, ezért kérem a szarvasiakat, támogassák Hodálik Pál jelöltté, majd polgármesterré válását – fejezte be felvezetőjét Dankó Béla.

A polgármesterjelölt bemutatkozójából ezután kiderült, hogy a biológia-kémia szakos tanári diplomát környezetvédő, ökotechnikus, közgazdász, projektmenedzsment és önkormányzati vezető ismeretekkel bővítette. 1998 óta szolgálja Szarvas, a kistérség, a járás, a megye érdekeit: volt önkormányzati képviselő, alpolgármester, megyei önkormányzati képviselő, térségi tanácsnok, a helyi Leader-csoport elnöke. Dolgozott civil és egyházi szervezetnél, megyei tagozatvezetője és társelnöke a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének. Mindezen ismereteit és kapcsolatait szeretné polgármesterré választása esetén a köz szolgálatába állítani, hogy Szarvas minden lakójának büszkén vállalt otthonává váljon.

Programjának nagy fejezeteit ismertetve Hodálik Pál elmondta, hogy a befektetői környezet javítását, a közbiztonság javítását, az egészségügyi és szociális ellátások javítását valamint a város népességmegtartó erejének növelését tűzték zászlajukra, emellett pedig a jó hangulatú, pozitív szemléletű munkát szeretné meghonosítani városszerte. Mint mondta, a kampány során ezen fő gondolatok mentén fejtik ki a részletes programjukat. Ezt követően a polgármester jelölt egy-egy mondatos felvezetőjével a képviselőjelöltek mutatkoztak be.

A Fidesz jelöltjei a 2024-es önkormányzati választásokra.
A Fidesz jelöltjei a 2024-es önkormányzati választásokra.

Az 1. sz. körzet jelöltje Farkas Tamás, aki jelenleg is képviselő és pedagógusként valamint sportvezetőként is a fiatalokkal való foglalkozást tekinti fő feladatának, választókerületében az öt éve megkezdett munkát kívánja folytatni.

A 2. sz. körzet jelöltje Csernus Zsolt, aki szintén képviselő, körzetében az útfelújítások folytatását, a közterek fásítását, a város zöldítését tartja fontosnak, valamit azt, hogy az egészségügy helyzetének javítására minden lehetőséget használjanak ki.

A 3. sz. körzet jelöltje, Kovács Krisztina újonc, legtöbben a táncsport területéről ismerik, de pénzügyi végzettsége okán részt vett a „Szarvas hazavár” program lebonyolításában. Körzetében az utak, járdák építésére, felújítására, a belvízprobléma megoldására helyezné a hangsúlyt.

A 4. sz. körzet jelöltje Kiss Attila több ciklus óta képviselő, így sok jelentős eredményt tudott felsorolni, amit az országgyűlési képviselő és Magyarország Kormánya segítségével sikerült már megvalósítani, a jövőben a választókerület fejlesztése mellett a pénzügyekre, befektetésekre, vállalkozásfejlesztésre kíván koncentrálni.

Az 5. sz. körzet jelöltje, Czifra Szabolcs is újonc, az Ótemplomi Szeretetszolgálatnál dolgozik, újraalapító tagja a KDNP szarvasi szervezetének. Választókörzetében a most záruló beruházások kapcsán a konszenzus-keresést hangsúlyozta, valamint az út és kerékárút építések, a Történelmi Emlékút és a Történelmi Magyarország Közepe emlékhely megújítását.

A 6. sz. körzet jelöltje dr. Bartolák Csaba jogász, kommunikációs szakember, Budapestről költözött vissza Szarvasra. Elmondása szerint többet kell elvárni magunktól és a városvezetéstől, s a vélemények sokszínűségének fenntartása mellett is a konszenzusra kell törekedni.

A 7. sz. körzet jelöltje Sinkovicz Krisztián képviselő, villanyszerelő vállalkozó, s az eddig már megoldott problémák mellett a napi megoldandó feladatokat – illegális szemétlerakás felszámolása, utak járdák építése és a közbiztonság javítása – helyezné munkája középpontjába.

A 8. sz. választókörzet jelöltje Závoda Ferenc több ciklus óta képviselő, az ezüstszőlői nagy rendezvények motorja. Figyelemmel kíséri és támogatja a külterületi idősotthonok munkáját, szívügyének tekinti a mezőgazdasági vállalkozások segítését, a testvérvárosi kapcsolatok ápolását.

A bemutatkozók után Hodálik Pál elmondta, hogy ezzel a sokszínű és sokféle területen jártas csapattal indulnak, s miután mindenki fontos a sikerekhez, arra kérte a szarvasiakat, hogy segítsék csapatukat a jelöltség megszerzésében, június 9-én pedig a képviselővé és polgármesterré válásban.

Tatai László

Mienk a világ!

A Versmaraton idei versfolyamának kezdetén a Városi Könyvtárban.

Versek a világűrbe vagy egy lakatlan szigetre