in ,

A Női U25C bajnokság harmadik helyén végeztek lányaink

A Csabai Farkasok szarvasi játékosai, Kepenyes-Darida Zóra, Kohut Villő, Ardai Virág , Patay Panna, Patay Sára, Budai Luca és edzőjük, Kohut Pál.
A Csabai Farkasok szarvasi játékosai, Kepenyes-Darida Zóra, Kohut Villő, Ardai Virág , Patay Panna, Patay Sára, Budai Luca és edzőjük, Kohut Pál.

Közös csapatunk (Békéscsaba, Kecskemét, Szarvas) Csabai Farkasok néven szombaton a Mátyásföldi Jégcsarnokban játszotta a Final Four mérkőzéseit.

Egyesületünk és a lányok életében is az első szezon volt, ahol nagypályán is kipróbáltuk magunkat. A korosztály kicsit magasnak tűnt (13-19 évesekből állt a csapatunk), másodosztálynak felel meg, de itt láttuk legjobbnak a fejlődési lehetőséget a játékosok szempontjából. A négyes döntőbe kilenc győztes és három vesztes mérkőzéssel sikerült bejutnunk.

Sajnos a lányok két hete nem tudtak jégen készülni, mivel a meleg idő miatt bezártak a pályák a környékünkön.

Az elődöntőben a várpalotai Lizards csapatával kellett megküzdenünk a döntőbe jutásért. A jéghiány a mérkőzés első felében nagyon meglátszott a játékunkon, nem igazán találtuk a ritmust és a helyünket a pályán. Ezt ellenfelünk két góllal büntette az első játékrészben. Nagy küzdelemben sikerült a jól védekező ellenfelünket beszorítani a második félidőben a harmadukba és egy gólt szereznünk. Az egyenlítés sajnos nem jött össze, pedig a kapusunkat lehozva emberelőnyben is próbálkoztunk, de a korosztályos válogatott kapusuk eszén nem tudtunk túljárni.

Lizards – Csabai Farksok/Szarvas 2:1 (2:0, 0:1)

A harmadik helyért a szigetszentmiklósi Jégoroszlánok csapatával találkoztunk. A torna menetrendje miatt jégfelújítás után rögtön kellett kezdenünk az összecsapást. Ellenfelünk felkészült belőlünk az előző mérkőzést végignézve és a mérkőzés elején sikerült gólt ütniük már a félidő elején. Szerencsére most hamarabb ébredtünk és még a félidőben három gólt lőttek a lányok. A második játékrész elejét is mi irányítottuk; sajnos a végére elfogyott az erő és kaptunk egy gólt. Ez szerencsére megint feltüzelte csapatunkat és ha szorosan is, de győzelemmel zártuk a szezont, ami a bronzérem megszerzését jelentette.

Csabai Farkasok/Szarvas – Jégoroszlánok 3:2 (3:1, 0:1)

Szarvasiak névsora: Ardai Virág (1 gól), Budai Luca, Kepenyes-Darida Zóra, Kohut Villő, Patay Panna (1 gól), Patay Sára (1 gól),

Ezen a napon nem játszott, de a csapat tagja volt: Opavszki Lara

A döntőt a Sportországi Cápák csapata nyerte meg 4:1 arányban a Lizards ellen.

Kohut Pál edző

Haladó Kerékpárosbarát Munkahely – GALLICOOP a fenntartható jövőért

Rómer Ilona festőművész tárlatvezetést tart 2024. április 12-én a Szarvasi Arborétumban nyílt Ecsetvonal című kiállításán.

Vidám és színes Rómer Ilike új kiállítása