in ,

Vidám és színes Rómer Ilike új kiállítása

Rómer Ilona festőművész tárlatvezetést tart 2024. április 12-én a Szarvasi Arborétumban nyílt Ecsetvonal című kiállításán.
Rómer Ilona festőművész tárlatvezetést tart 2024. április 12-én a Szarvasi Arborétumban nyílt Ecsetvonal című kiállításán. (Fotó: Babák Zoltán)

Megnyílt Rómer Ilona festőművész Ecsetvonal című kiállítása a Szarvasi Arborétum kiállítótermében.

A pénteki tárlatnyitón a kondorosi születésű festőművészt földije, dr. Melis János, Szarvas város címzetes főjegyzője méltatta. Finnországtól Dél-Koreáig láthatták műveit a festészet iránt érdeklődők, nekünk, szarvasiaknak az szerencsénk, hogy művészetével az utóbbi években mélyebben is megismerkedhettünk, mondta Melis János.

“Vidámság, szépség, jóakarat… ezt sugározzák ezek a kiállított képek. Mi mást is közvetíthetnének vajon? Hiszen mindegyikben alkotójuk, Rómer Ilike lelke, személyisége ragyog felénk”, fogalmazott városunk jegyzője.

Ilike felelevenítette festőkarrierjének történetét, hogyan kezdett el pasztellel festeni 1990-ben, majd 1994-től akvarell technikát alkalmazni, amit egy koreai mestertől tanult. Mostanában a pouring festészetbe merült bele.

1996-ban már magán festőiskolát alapított, iskolában tanított festeni. Tanítványai országos versenyeken értek el első helyezéseket, nemzetközi rajzversenyen nyertek. Nincs önálló stílusa, mert ő mindig azt festi, amire a diákjainak éppen szükségük van, jelentette ki, Ilike, aki mind a mai napig nem tudja arra a kérdésre a választ, hogy ő most festőművész vagy tanár.

Újabban feladatának tekint, hogy a Szarvasi Arborétumot megörökítse festményein, de már nem csak magukat a fákat, hanem jelenteket, történeteket épít köréjük.

Rómer Ilike tárlata előzetes bejelentkezés mellett április 30-ig tekinthető meg a Szarvasi Arborétumban.

A Csabai Farkasok szarvasi játékosai, Kepenyes-Darida Zóra, Kohut Villő, Ardai Virág , Patay Panna, Patay Sára, Budai Luca és edzőjük, Kohut Pál.

A Női U25C bajnokság harmadik helyén végeztek lányaink

Népi kismesterségek nyomában – Szarvasi Szárazmalom