in ,

Bagosi Marianna bronzérmes a Sofia Openen

Bagosi Marianna (jobbról) bronzérmes a Sofia Openen
Bagosi Marianna (jobbról) bronzérmes a Sofia Openen

A hétvégén ismét útra keltek karatésaink, ezúttal a bolgár fővárost vették célba, ahol 15 ország 1200 karatésa mérte össze felkészültségét.

A küzdelmeket Bagosi Marianna kezdte, aki első mérkőzését 2 szép fejrúgást is eladva 11:5-re nyerte. A második körben sajnos nem találta a támadó távolságait, belelépett pár megelőzésbe, amivel lecsúszott a döntőről, a bronzmeccsen azonban szépíteni tudott,. Itt már kifejezetten jó reakciói voltak, végig uralta a mérkőzést és ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott.

A nap hátralévő része sajnos nem hozta meg a várt eredményeket, mindenkiből hiányzott valamilyen formában most az a plusz, ami az éremszerzéshez kellett volna.

Szebegyinszki Rita sokat várt az előkészítései után, amit ellenfele leindítással büntetett. Utána Rita felszívta magát és egy határozott támadásból sikerült kiegyenlítenie, ám a fordításhoz szükséges akarat és tett nem volt meg, így az első szerzett pont előnyével ellenfele nyert.

Ruzsinszki Balázs erősen kezdett, első körben verte azt az ukrán ellenfelét, akitől a porecsi Youth League döntőjében kapott ki. Második körben a görög karatést 4:0-ra verte. A négy közé jutásért ismét egy ukrán következett. Balázs nem követte a taktikát, háromszor beleesett ugyanabba a hibába és 3 pontos hátrányba került, mire megtalálta a megbeszélt támadását, azzal ugyan kétszer is sikerült találnia, de közben hibázott is, így végül elvesztette a mérkőzést.

Tálas Bendegúz iskolai tanulmányai miatt nem tudott megfelelően felkészülni, nehezen találta meg pontszerző támadását. Ugyan sikerült egy tökéletes dobást végrehajtania és befejeznie, és a meccs felétől már elkezdte a pontszerzést is, de 3:3-as eredménynél az első szerzett pont előnyével ellenfele ment tovább.

A nap végére maradt Nagy Máté. A két és fél órás csúszásból eredő hosszú bemelegítés nem tett jót versenyzőnknek,nem úgy működött, ahogy eltervezte, így az első meccsen ellenfele meg tudta lepni.. A második mérkőzés már egészen más képet mutatott, dominálta a mérkőzést, sikerrel meg is szerezte a vezetést. Az utolsó fél percben azonban előnyének növelése helyett a vezetés megtartást választotta, eközben két felesleges taktikai hibát vétett, aminek eredményeképpen 1:0-ás vezetésnél leléptették.

Ruzsinszki György edző

Huhák Heléna, Misurné Gerő Zsuzsanna és Szécsényi András az április 19-iki díjátadón.

Ember Mária díjátadó 2024

Békés Vármegyei pedagógiai-módszertani nap a GFE Gyakorlóintézményében…