in ,

Jótékonysági futás másodszor

Futók az Erzsébet-ligetben 2024. április 27-én.
Futók az Erzsébet-ligetben 2024. április 27-én. (Fotó: Babák Zoltán)

Másodszor csatlakoztak a szarvasi futók a Futókörök napja országos rendezvénysorozatához. Szarvason az eseményhez – ezúttal is – jótékonysági családi piknik is társult. Ennek keretében az idén Máté gyógykezelésére gyűjtöttek a szervezők. Az ötlet Tárnyik Ildikó fejéből pattant ki, aki tavaly a családjában levő kislány, Lilike gyógykezelésének támogatására szervezte meg a jótékonysági akciót.

A futók már javában rótták a köröket az Erzsébet-ligeti rekortán borítású pályán, mikor a köröndön a megnyitóra sor került. A felszólalók mindegyike a sport és a jótékonyság fontosságára hívta fel a figyelmet. Szvetkovics Edina elé ment az ügynek, már tavaly elkezdett gyűjteni Máténak, amit a beszédeket követően átadott a családnak… majd lefutott 42 kört, ami 48,3 kilométert, de előtte kifejezte reményét, hogy egyszer majd Mátéval együtt futhat.

A kerékpárosok ezután indultak Csabacsűdre és vissza. Élükön Csorbáné Dávid Ivett mutatta az utat egy rendőrségi kerékpár nyergéből. Néhány perccel utánuk indultak el a gyaloglók a Szarvasi Arborétumig és vissza.

A Futókörök napja 2024-es rendezvénysorozatának keretében 20 településen álltak rajthoz a sportolók. A nap végi összesítéskor derült ki, hogy az Erzsébet-ligetben 620 futó tett meg legalább egy kört. Az általuk megtett 3606 kilométer a települések közötti rangsorban a 9. helyre lett elegendő.

Legtöbbet Szarvason Petrovics Kató (48 kör – 55,2 km), Antal Béla (47 kör – 54,05 km) és Laurinyecz Levente (46 kör – 52.9 km) futott.

Szintén a nap végén derült ki, hogy az adományokból Máté szülei gyermekük hat kezelését tudják finanszírozni.

„Túl a protokollon…” – 27. Bóbita bál

Sziakszai Csaba a Bordűr Hotelben ad elő.

A Bordűr Hotelben tartott tájékoztatót az Iparkamara