in , ,

Függetlenként egy csapatban

Farkasné Sinka Dóra, Bontovics Ignác, Sinka Imre, Sinka Péter és dr. Bodnár Beáta.
Farkasné Sinka Dóra, Bontovics Ignác, Sinka Imre, Sinka Péter és dr. Bodnár Beáta. (Fotó: Tatai László)

Békésszentandrás független képviselőjelöltjeit invitálta bemutatkozó sajtótájékoztatóra Sinka Imre független polgármesterjelölt május 22-én délután a Könyvtár kistermébe. A lehetőséggel négyen éltek: Farkasné Sinka Dóra, Bontovics Ignác, Sinka Péter és dr. Bodnár Beáta. A polgármesterjelölt elöljáróban elmondta, hogy azért szervezte ezt a tájékoztatót, hogy legyen lehetősége a független jelölteknek is a bemutatkozásra, hozzátéve, hogy ő nagyon szívesen dolgozna egy következő önkormányzatban minél több független képviselővel, azzal együtt, hogy a jelenlegi testülettel is maximálisan elégedett.

Farkasné Sinka Dóra környezetmérnök és fő célkitűzései között szerepel, hogy a fiatalok kötődjenek Szentandráshoz. 2019 óta képviselő, a Szociális Bizottság elnöke. A most végetérő ciklus zaklatottsága után azt reméli, hogy nyugalmasabb évek következnek. Fontosnak tartja az infrastrukturális fejlesztések folytatását, a szentandrási identitást erősítő rendezvények szervezését, s azt, hogy olyan képviselők legyenek a testület tagjai, akik tudnak csapatként dolgozni.

Bontovics Ignác matematika-informatika szakos tanár, Mezőtúron középiskolában, Szarvason a Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán dolgozik. Külsős bizottsági tagként már részese az önkormányzati munkának, van benne tapasztalata. Úgy gondolja, hogy fölöslegesen nem érdemes fűt-fát ígérni, csak olyat, amit be is lehet tartani. Egyik fontos célja a falu kulturális életének felpezsdítése, nagy álma, hogy rendezzenek egyszer Békésszentandráson egy Showder Klubot. Másik fontos célkitűzése, hogy a turizmusban találják meg az egyensúlyt a szórakozni vágyók és a pihenni kívánók érdekei között. – Hiszek a faluban, a szép szó és az összefogás erejében – zárta bemutatkozását Bontovics Ignác.

Sinka Péter tősgyökeres szentandrási és a jövőt is itt képzeli el. mérnökként nemcsak a hagyományos tervezésben de a projekt-tervezésben és -kivitelezésben is gyakorlatot szerzett, ezeket a tapasztalatait kívánja hasznosítani a képviselői munkában. A most végetérő ciklusban külsős bizottsági tagként szerzett tapasztalatokat az önkormányzati munkáról, s úgy látja, hogy fejlődött a település, ha nem is olyan gyorsan, mint azt szerették volna. Reméli, hogy a következő ötéves ciklus dinamikusabb fejlődést tesz lehetővé Békésszentandrás életében.

Dr. Bodnár Beáta is hangsúlyozta, hogy van rálátása az önkormányzati munkára, miután dolgozott Szaravso a Polgármesteri Hivatalban. Ma már egyéni ügyvédként dolgozik, szívesen kipróbálná magát az önkormányzati munkában, tapasztalatával és szaktudásával a jogi problémák megoldásában. A testületben és a településen is az egymásért dolgozást, a közösség érdekeinek szem előtt tartását tartja fontosnak dr. Bodnár Beáta.

Sinka Imre zárszóként elmondta, hogy a hölgyek szerepét fontosnak tartja, mert más nézőpontból, más megközelítéssel állnak a problémákhoz. Azt is elmondta, hogy ideális esetben a polgármesternek csak irányítania kell, mert a képviselők szaktudása – környezetmérnök, informatikus, mérnök, jogász – elvezet a megoldáshoz. Kérte a választók bizalmát, s kívánta, hogy legyen nemes küzdelem az önkormányzati választás.

A Kacsa-tó sétánya 2023. május 23-án.

Kacsa-tavi közlekedés, zöldterület, megfigyelés

A Slowhands Erdélyi Attila finisszázsán.

Finisszázs, koncerttel