in

Kacsa-tavi közlekedés, zöldterület, megfigyelés

A Kacsa-tó sétánya 2023. május 23-án.
A Kacsa-tó sétánya 2023. május 23-án. (Fotó: Tatai László)

A mostanában Várkertté avanzsáló hajdani Kacsa-tónál tartott sajtótájékoztatót május 23-án délelőtt a Polgármesteri Hivatal két munkatársa, Aszódi Éva osztályvezető, Medvegy Zoltán útügyi referens és a Komép főkertésze, Parczen Benedek.

Medvegy Zoltán a közlekedés rendjéről mondta el, hogy a terület alapvetően gyalogos-kerékpáros övezet, a gépjárműközlekedés tilos. Rendezvények idején, az előkészületi munkákra engedéllyel lehet majd behajtani, de a rendezvény kezdetére el kell hagyni a területet a gépjárműveknek. A Bolza sétányon, az Üdülő-sétányon és a Vasút utcán kialakított főbejáratok valamint az un. acélkapuk csak akkor lesznek zárva, ha azt egy rendezvény úgy kívánja. Egyébként a szabályok betartásával a közterület mindig látogatható lesz.

Parczen Benedek arról szólt, hogy a területen 8000 négyzetméteres zöldterület rekonstrukció történt, melynek során 3500 új cserjét és 26 új fát telepítettek valamint öntözőrendszert alakítottak ki. A tóban fürödni tilos, az utcabútorokat és a játszóterek berendezéseit is védeni fogják, a területen történő károkozás felelősségre vonást von maga után.

Aszódi Éva pedig arról szólt, hogy az említett esetleges felelősségre vonásban szerepe lesz a területen kiépített és már korábban is meglévő térfigyelő kamerarendszernek. A kamerák nagyrészt fix telepítésűek, de van köztük forgatható, mindegyik zoomolós és éjjellátó is.

Kérdésünkre Parczen Benedek elmondta, hogy a területen lévő faházak alkalmi árusok kitelepülését teszik lehetővé, de mutatkozott már érdeklődés állandó árushely létesítésére is, erről egyelőre még nincs döntés. Az alkalmi árushelyül szolgáló faházakat a rendezvények végeztével elszállítják.

Tatai László

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzatának képviselő testületének Bíró Zoltán tűzoltó alezredes számol be 2023-as tevékenységükről.tevékenységükről

Zárszámadások és tervek a csabacsűdi testületi ülésen

Farkasné Sinka Dóra, Bontovics Ignác, Sinka Imre, Sinka Péter és dr. Bodnár Beáta.

Függetlenként egy csapatban