in ,

Kritikus hangon

Gajdos Attila független polgármesterjelölt sajtótájékoztatója.
Gajdos Attila független polgármesterjelölt sajtótájékoztatója. (Fotó: Videokrónika)

Kritikus hangon – vagy ahogy maga fogalmazta, érzékenyebb dolgokkal foglalkozva – tartott sajtótájékoztatót Gajdos Attila független polgármesterjelölt a közelmúltban a Vízi Színházzal a háttérben. Mindjárt az első témája ugyanis a színházhoz kapcsolódott. Elismerve a turisztikai hasznát, a szarvasiaknak egyre kevésbé megfizethetőnek nevezte az előadásokat, de főleg a 3 millióért tervezett Monte Cristo-emléktáblát találta fölöslegesnek, csakúgy mint a VIP-páholynak aposzrofált bástya-átalakításokat.

Kritizálta az elmúlt idők ingatlanvásárlásait: a Fürdővel szemközti terület kapcsán úgy fogalmazott, hogy felmerül a korrupció gyanú, amit abban az esetben, ha váltás lesz és ő lesz a polgármester, elszámoltatást tervez az elmúlt időszakra vonatkozóan.

Járdaépítési programot hirdetett és a közvilágítás bővítését, normalizálását a sok helyen alkalmazott napelemes-lámpákkal és a város raktáraiban lévő világítótestekkel.

– Nincs előrelépés a csicskatartásban sem – mondta a polgármesterjelölt – hiába voltak az ígéretek annak felszámolására, nem volt rá politikai szándék. Megkell oldani, ha a csicskatartóknak mégoly kellemetlen lesz is – adta meg az irányt.

– Tele lett a város vendégmunkással – folytatta kritikus hangvételű sajtótájékoztatóját Gajdos Attila –, hiába volt néhány éve plakátkampány a munkahelyek védelméről. Igenis terheli a felelősség ezzel kapcsolatban a város mostani vezetését is, mert elmentek innen a szarvasiak, helyettük hozzák a vendégmunkásokat, akikkel lassan tele van a város.

A szarvasi rendezvények kapcsán is találta kivetnivalót: a környező településeken meglévő, nagy tömegeket megmozgató, komoly előadók ingyenes fellépését hiányolta.

A gazdaságfejlesztést is hiányolta, mégpedig a helyi kis és középvállalkozásoknak kedvező körülmények kialakítását, mert ők foglalkoztatnak sok embert. Az októberben felálló új önkormányzat fő feladatának nevezte a gazdaságfejlesztés, tudatos gazdaságfejlesztés elindítását Szarvason.

Szarvas fő vonzerejének nevezte a természeti környezetet és bírálta, sőt elfogadhatatlannak nevezte az indokolatlan térkövezést, aszfaltozást, fakivágásokat, zöldfelület-csökkentéseket.

A természeti környezet mellett az épített környezet megóvását is fontosnak nevezte: konkrétan megnevezve a Mittrovszky-kastély, a Bolza-kastély és a Főiskola épületét. – Fontos, hogy ezeket az épületeket – ha állami tulajdonban, ha önkormányzati tulajdonban vannak is – felújítsuk és funkciót találjunk nekik – zárta sajtótájékoztatóját Gajdos Attila.

Tatai László

Elek apó meséi: Székelyföldi legendák nyomában

A magyar hősökre emlékeztek Csabacsűdön.

A magyar hősökre emlékeztek Csabacsűdön