Event Information:

 • szo
  04
  dec
  2021

  A „Meg nem született gyermek” szobrának előadással kísért bemutatója

  16:00Szarvas, Szent Klára r.k. templom

  Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves érdeklődőket december 4-én (szombaton) 16 órától a Szent Klára katolikus templomba a „Meg nem született gyermek” szobrának előadással kísért bemutatójára!

  A különleges szobor a gyászból való felépülés reményének és megbocsátásának gyönyörű allegóriája, egy szlovák szobrászművész, Martin Hudáček alkotása. A kétrészes szobor egyike egy térdre boruló, fájdalmában az arcát eltakaró édesanyát ábrázol, aki mellett áttetsző alak formájában jelenik meg kislánya, aki megbocsátó kezeit nyújtja édesanyja felé.

  A művész célja az volt, hogy a várandósság elvesztését vagy akár művi megszakítását átélő anyák gyászát segítse. Arra szeretett volna rámutatni, hogy van felépülés ebből a traumából, a sebek gyógyíthatóak, és lehetséges önmagunknak megbocsátani.

  A világszerte ismert műalkotást 2021 Adventjében a szarvasi Szent Klára templomnak is lehetősége nyílik befogadni két hétre.

  Meghívott vendégeink:

  - Bartucz Katalin lelkigondozó, aki az alkotást bemutatja, továbbá beszél a lelki adoptálásról.
  - Dr. Párducz László a Békés megyei Pándi Kálmán Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke, aki az életvédelem során szerzett értékes tapasztalatairól, annak orvosi hátteréről tart előadást.

  A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek személyesen a sekrestyében vagy a brigi182@gmail.com címen.

  Az előadás plébániánk facebook-oldalán is követhető lesz online.

  A szobor történetéről, céljáról bővebb információ: https://szoborazeletert.wordpress.com/

  Az előadás után 17 órától a szokott rend szerint szentmisét tartunk.