in , ,

Ön mire jogosítaná fel a védettségi igazolással rendelkezőket?

Az USA-tól Európáig napirenden van a védettségi igazolás és a vakcinaútlevél kérdése. Az előbbi országban a világon az egyik legelőrehaladottabb az védőoltások beadása, míg az Európai Unió a felelősségvállalás-képtelenség iskolapéldáját mutatta be az engedélyezések kapcsán, és ahogy a mai hírekből kitűnik, ez tovább folytatódik a Szputnyik V körül.

Miközben még senki sem tudja pontosan, mi véd jobban, ha valaki átesett a CoVID-on, vagy védőoltást kapott, meddig hatékonyak az egyes vakcinák, milyen mutációk ellen védenek, a védettségi igazolások, illetve a vakcinaútlevelek tervét egyre több ország vezetése teszi a magáévá, de annak kimondásához, hogy kit, mire, meddig jogosítana ez, még sehol sincs egyértelmű válasz.

Úgy néz ki, hogy az EU-ból elsőként kiugrott britek ebben is a saját útjukat járták. Ott Boris Johnson miniszterelnök a héten bejelentette, rajta lesz, hogy a CoVID-tanúsítványokkal rendelkezők visszatérhessenek a normál életviszonyaik közé, az igazolással rendelkezők mehessenek pubokba, focimeccsre, színházba, beltéri koncertre és egyéb tömegrendezvényekre. Természetesen Johnson tervének mind a bal és a jobb oldalon vannak kritikusai, írja a Politico tegnap esti cikkében.

Egy közvélemény-kutató cég ezer főn végzett felmérése szerint a britek 65, míg a németek csak 41 százaléka támogatna egy ilyen tervet, áll a Politicon.

Az EU-n belül Magyarország Amerika, még úgy is, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ mai hírleveléből az derül ki, hogy “Már több mint 3 millió 840 ezren regisztráltak az oltásra”. Az körülbelül 38 százalékos oltási hajlandóságot jelent. Ehhez jönnek azok, akik igazoltan átestek a CoVID-on. Az oltottak és az átesettek is folyamatosan kapják a védettségi igazolásokat.

  • Ha Önön múlna, mit engedne a védettségi igazolásokkal rendelkezőknek?

    • Boris Johnsonnal értek egyet, engedném számukra a visszatérést a normál életvitelhez
    • Semmi plusz jogot nem adnék számukra

Kelemen Gábor és Czesznak Zsolt

Nagyon eredményesek a szarvasi kincsvadászok

Félpályás forgalomkorlátozás mellett megkezdődött az M44-re vezető bekötő felújítása

Félpályás forgalomkorlátozás mellett megkezdődött az M44-re vezető bekötő felújítása