Connect with us

Így látjuk a nagyvilágot

Misi Úr birodalma

Dalmát képeslapok 2.

Misi Úr novembertől áprilisig szegedi, májustól októberig sutivani lakos. Sutivániként „egyetlen” feladata, hogy apartmanházának átmeneti lakóit kiszolgálja. Ezt – jó pénzért – meg is teszi becsülettel. 

Sutivan, Brač szigetének egyik üdülőfaluja 7 km-re fekszik Supetartól, a „fővárostól”. Brač az Adria harmadik legnagyobb szigete. A sziget „fővárosába”  futnak be a kompok és a kishajók, főként a szemközti Splitből. Innen lehet eljutni – elsősorban gépkocsival – Brač  22 településére, így Sutivanba is. Ha Misi Úr valamelyik vendége „gyalog” érkezik, érte megy a hajóállomásra.

Négyszintes házát – annak ikerpárjával együtt – mintegy másfél évtizede kezdte egy társával építeni. Kitűnő helyen fekszik, 10 perc alatt gyalogszerrel is elérhető a tengerpart és a városközpont. Mindkét épületben 4-4 apartman és 29 szoba van. A szobák klimatizáltak, fürdőszobásak. Az alagsorban négyállásos, jól felszerelt  konyha áll a vendégek rendelkezésére.

Misi Úr nagy bánatára szegedi társa belefáradt az üdültetésbe, és házát eladta egy idegen országbeli (örmény) befektetőnek, aki viszont nem üdültet. Évente egyszer-kétszer „leutazik” Sutivanba, konstatálja, hogy az épületet még nem hordták szét, a hatalmas kertet pedig Misi Úr – saját jól felfogott érdekében – rendben tartja.

Misi Úr szolgáltat is: érkező vendégeit borral kínálja, amiből aztán vásárolni lehet.  Autó, robogó, kerékpár bérelhető nála. Elegendő jelentkező esetén hajókirándulást, búvárkodást, vadvízi evezést, ill. „A tenger gyümölcsei” címmel svédasztalos „lakomát” szervez. Vendégei egyhetes turnusokban érkeznek, elsősorban Magyarországról, főként Szegedről. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hirdetés

Archívum

2010. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Kategóriák

Friss

Connect